Na sporedu derbi nepremaganih ekip 1. B DRL

Danes bo na sporedu zadnji krog v 1. B DRL. Kljub številnim zaostalim tekmam bodo nekateri klubi nocoj odigrali zadnjo tekmo rednega dela prvenstva. Po 11. krogu se bo oblikovala liga za prvaka (1. – 6. mesto) in liga za obstanek (7. – 12. mesto). 


V središču pozornosti 11. kroga bo zagotovo dvoboj ekip, ki sta glavna favorita za napredovanje v ligo NLB. Na sporedu bo dvoboj med RD Herz Šmartno in RK SVIŠ, ki v letošnji sezoni državnega prvenstva nista oddala še nobene točke. Niz zmag obeh ekip se bo tako zagotovo prekinil nocoj, ko bodo ob 19. uri v Šmartnem gostovali rokometaši SVIŠ-a.

Medtem ko sta si Mokerc – KIG in Krško že zagotovila mesto v prvi šesterici bo veliko bolj napeto za uvrstitev na 5. in 6. mesto. Kandidati za ligo prvaka so še Sevnica, Dol pri Hrastniku in Brežice. Sevnica z desetimi točkami zaseda 5. mesto, Dolani so s točko manj šesti, Brežičani pa s sedmimi točkami zasedajo 7. mesto. Teoretične možnosti za uvrstitev v ligo za prvaka imajo še vse tri ekipe. Dolani bi si ob zmagi na današnjem gostovanju na Igu in zmagi na zaostali tekmi proti Grosuplju priigrali ligo za prvaka. V najslabšem položaju so rokometaši Sevnice, ki moraj odigrati samo še eno tekmo, njihov nastop med elito 1. B lige pa tako ni odvisen samo od njihovega rezultata na današnji tekmi proti Železnikim.

Brežice morajo do konca rednega dela prvenstva odigrati še tri tekme. Ob zmagi na vseh tekmah se bodo uvrstitve med najboljših šest ekip veselili tudi Posavci. Pred Brežičani sicer na papirju ni težak razpored, odigrati morajo še tri tekme z ekipami spodnjega dela lestvice (Železniki, Škofljica, Grosuplje).

Krško bo na današnji tekmi proti Rudaru iz Trbovelj ob 19. uri lovilo potrditev za uvrstitev v ligo za prvaka. Rudar na drugi strani še ni rešen boja za obstanek v ligi. V spodnjem delu lestvice se tako danes obetajo še zanimivi dvoboji med Grosupljem in RK Črnomelj, zanimivo pa bo tudi v Brežicah, kjer bo gostovala Škofljica.

1. B DRL Moški, 11. krog

SOBOTA, 08.05.2021, OB 19:00
RD ALPLES ŽELEZNIKI – RK SEVNICA

ROKOMETNI KLUB KRŠKO – RD RUDAR

RD HERZ ŠMARTNO – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

OB 19:30
ŠD MOKERC – KIG – RK DOL TKI HRASTNIK

RK BREŽICE – ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK

OB 20:00
ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE – RK ČRNOMELJ

FOTO: RD Herz Šmartno Facebook

Komentarji