Na sporedu drugi del Lige prvakov

Pred nami je drugi del tekem v EHF Ligi prvakov. Čaka nas nekaj zanimivih srečanj.


V skupini A bosta tekmovalni dan odprla Pick Szeged in HC Vardar. Pick je v dosedanjem delu zbral 8 točk, Vardar pa 5. Vardarjev Timur Dibirov je najboljši strelec letošnje Lige prvakov s 40 zadetki. Vardar je na dosedanjih 12 srečanjih zmagal 6-krat, 4-krat je zmagal Szeged.

THW Kiel bo novo zmago lovil proti Aalborgu. Nemci imajo na lestvici le točko prednosti pred Danci. Nemci so dosegli 5 medsebojnih zmag, edini remi so Danci iztržili leta 2004. To bo nov nastop proti bivšemu klubu za Arona Palmarsona, ki je v Kielu že gostoval z Veszpremom in Barcelono.

Barcelona bo gostila rokometaše Kielc. Ekipi sta vodilni v skupini B. Kielce so na vrhu z desetimi, Barça ima eno manj. Kielce so zadnja ekipa, ki je Barcelono premagala v Palau Blaugrani leta 2015. Barça je pred dnevi izgubila krožnega napadalca Luisa Fradea, ki si je strgal kolenske vezi.

Na drugi tekmi skupine B bo pri PSG-ju gostoval Porto. Ekipi sta trenutno na 4. mestu poravnani na petih točkah. Parižani iščejo pot iz manjše krize, saj je bira točk manj, kot so si pri francoskem velikanu želeli.

Foto: EHF

Komentarji