Na sporedu štirje obračuni Lige prvakov

Danes se nadaljuje dogajanje v elitni EHF Ligi prvakov. Na sporedu bodo štirje dvoboji skupine A in en v skupini B. V skupinskem delu sta neporaženi le še ekipi skopskega Vardarja in madžarskega Szegeda, ki imata na računu pet točk.


Belorusi po prve točke na Dansko

Beloruski prvak Meškov Brest bo danes iskal svoje prve točke v novi sezoni Lige prvakov. Staš Skube in Jaka Malus sta na treh dvoboji doživela tri poraze, danes pa odhajata na gostovanje na Dansko k Aalborgu. Danci imajo na računu dve zmagi, svojo tretjo pa bodo zagotovo iskali na današnjem obračunu z Belorusi.

Zarabec gosti hrvaške prvake

Po remiju v nemškem državnem prvenstvu bodo rokometaši Kiela danes gostili tekmo četrtega kroga Lige prvakov proti Zagrebu. Nemci so v minulem krogu klonili na gostovanju pri Montpellierju danes pa bodo svojo čast reševali proti hrvaškemu prvaku RK PPD Zagreb. Hrvati so pred dvema tednoma po dolgem času prišli do točke v elitni Ligi prvakov, danes pa se bodo skušali čim bolje zoperstaviti evropskemu velikanu THW Kiel.

Vardar po nadaljevanje niza neporaženosti proti Montpellierju

Skopski Vardar je poleg madžarskega Szegeda edina ekipa, ki v novi sezoni Lige prvakov še ne pozna poraza. Danes varovance Veselina Vujovića čaka težka preizkušnja proti Montpellierju, ki je v minulem krogu Lige prvakov ugnal nemški Kiel. Makedonci bodo sicer imeli prednost domačega terena, a Francoze nikakor ne gre podcenjevati.

Flensburg po prvo zmago na Poljsko

Tudi aktualni nemški državni podprvaki v novo sezono Lige prvakov niso vstopili po pričakovanjih. Nemci so nedavno doživeli tudi boleč poraz v nemškem DHB pokalu proti Erlangnu, v Ligi prvakov pa so nazadnje remizirali proti PSG-ju. Flensburg ima tako na računu le točko, na drugi strani pa imajo poljski prvaki na računu dve zmagi. Svojo tretjo bodo varovanci Talanta Dujshebaeva iskali tudi na domači preizkušnji proti Flensburgu.

EHF LIGA PRVAKOV, 4. KROG

SKUPINA A

Sreda, 13. oktober, ob 18:45
AALBORG – MESHKOV BREST

THW KIEL – RK PPD ZAGREB

ob 20:45
RK VARDAR 1961 – MONTPELLIER HB

SKUPINA B

Sreda, 13. oktober, ob 20:45
LOMZA VIVE KIELCE – SG FLENSBURG-HANDEWITT

Komentarji