Najboljše slovenske srednje šole

Do svojih zaključnih faz se bližajo tako elitna evropska tekmovanja, kot tudi slovenske lige in pokalna tekmovanja. A v temu prispevku se bomo posvetili šolskemu, natančneje srednješolskemu državnemu tekmovanju. V kategoriji dijakov in dijakinj so bili zaključeni vsi polfinalni turnirji, iz vsakega pa sta se prebili po dve najboljši šoli.


DIJAKI:

Polfinalna turnirja za dijake sta organizirali Gimnazija Ormož ter Srednja strojna šola Novo mesto.

V polfinalni skupini A v Ormožu so nastopile sledeče ekipe: Gimnazija Ledina, Gimnazija Ormož, SIC Brežice in Gimnazija Velenje. Najbolje sta se odrezali ljubljanska in ormoška gimnazija, ki sta si zagotovili mesto na finalnem turnirju, ki bo odigran v Novem mestu.

Polfinalna skupina B je bila sestavljena iz: SSŠ Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Novo mesto, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje ter Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper. V domačem okolju sta se najbolje odnesli obe šoli iz Novega mesta, ki se bosta na Final4 pomerili še z Gimnazijo Ormož in Gimnazijo Ledina.

 

DIJAKINJE:

V kategoriji dijakinj je prvi polfinalni turnir organiziral Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, drugega pa Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper.

V prestolnici sta se poleg šole gostiteljice pomerili še Prva gimnazija Celje ter Tretja gimnazija Maribor. Po treh odigranih tekmah sta najbolje izšli celjska in ljubljanska srednja šola.

V polfinalni skupini B so zaigrale: Gimnazija Šiška, SŠ Vena Pilona Ajdovščina, SEPŠ Koper ter Gimnazija Novo mesto. Turnir sta najbolje zaključili Gimnazija Šiška in SŠ Vena Pilona, ki sta se uvrstili na finale, ki bo odigrano v Ljubljani.

 

REZULTATI LANSKEGA LETA:

Dijaki:

1. Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica
2. Gimnazija Moste 
3. Elektro in računalniška šola Velenje 

Dijakinje:

1. Gimnazija Šiška
2. Gimnazija Ormož
3. I. gimnazija v Celju

Komentarji