Najhujši scenarij: ODPADE tudi Dobova – Ljubljana

Izkazalo se je, da je ta vikend v Ligi NLB prisilno prost. Zadnje upanje, da bomo še lahko spremljali kaj rokometa, je izginilo pred nekaj minutami, ko so iz Dobove sporočili, da je tekma med njihovo ekipo in Ljubljano prestavljena.


Zgodilo se je najhujše, kar smo si lahko predstavljali. Prestavljene so popolnoma vse tekme. Ta vikend je bilo prestavljenih kar 8 tekem. Še včeraj smo mislili, da bosta odigrani tekmi Loka-Gorenje (zaostala tekma 4. kroga) in Dobova-Ljubljana (edina tekma tekočega kroga), a ste tudi ti dve tekmi prestavljeni.

Iz psihološkega vidika je za igralce in tudi trenerje zelo težko. Ekipa se od ponedeljka do petka pripravlja na nasprotnika, zgolj nekaj ur pred tekmo se pa le-ta prestavi. Takšnih primerov je bilo v letošnji sezoni že kar nekaj. Iz tedna v teden se tekme ne igrajo, tako da so popolnoma vse ekipe čisto izven tekmovalnega ritma, kar lahko privede do večje možnosti za poškodbe.

Škofja Loka, na primer, ne bo v tekmovalnem pogonu 8 tednov, Ljubljana in Koper 5 tednov, Gorenje 4 tedne – vse štiri ekipe več kot en mesec, Loka celo dva.

Komentarji