“Namesto manjkajočih igralk priložnost vedno dobi katera druga!”

V ponedeljek se je v Zrečah zbrala ženska članska izbrana vrsta in začela priprave na tekmi reprezentančnega pokala EHF Euro, v katerem se bo dvakrat pomerila s Severno Makedonijo. Selektor Dragan Adžić je tik pred zborom ostal brez dveh rokometašic.


Črnogorec na slovenski klopi je na drugi sklop tekmovanja pokala EHF Euro povabil 22 rokometašic, na zbor pa jih je prispelo 20. Zaradi okužbe s koronavirusom ni Eme Hrvatin, bolezen pa je preprečila udeležbo Elizabeth Omoregie. V primerjavi z ekipo, ki je decembra odpotovala na svetovno prvenstvo v Španijo tako tokrat na Štajerskem manjka kar sedmerica igralk.

Slovenske rokometašice v tem tednu čaka nadaljevanje nastopov v pokalu EHF Euro. Prva tekma proti Severni Makedoniji bo na sporedu ta četrtek ob 18. uri v celjski dvorani Zlatorog. Za nastop kandidirajo krilne rokometašice Maja SvetikPetra KramarManca KogovšekUrša Urbančič in Tija Gomilar Zickero, zunanje igralke Ana AbinaBlažka HauptmanNika MatavšNuša FegicNina ZuličAna Gros in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Nataša LjepojaManca JuričValentina Tina KlemenčičUrša Zelnik in Aneja Beganović ter vratarke Amra PandžićMaja Vojnovič in Tajda Tripkovič.

 

Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo, 6. 3. 2022, ob 18:30 v Skopju. 

 

Vir: Rokometna zveza Slovenije

Komentarji