Napeti konec tedna v 1. B DRL: V boj za ligo za prvaka trije klubi

Ta konec tedna bodo oči uprte tudi v dogajanje v 1. B DRL, kjer se za nastop v ligi za prvaka borijo tri moštva. Klubi, ki nastopajo v 1. B DRL, bodo zaradi omejitev v zvezi s COVID-19 odigrali prvi del tekmovanja, nato pa se bo glede na položaj ekip na lestvici oblikovala liga za prvaka (1. – 6. mesto) in liga za obstanek (7. – 12. mesto). Medtem ko je prva štirica najboljših klubov prvega dela že znana, se bodo za nastop v ligi za prvaka borili Sevnica, Brežice in Dol pri Hrastniku. Izjemno napeto bo tudi v ligi za obstanek.


Trije kandidati za ligo za prvaka

Nastop v ligi za prvaka so si že zagotovile naslednje ekipe: Šmartno, SVIŠ, Krško in Mokerc-KIG. Konec tega tedna bo znano tudi, katera dva kluba se bosta pridružila najboljši štirici. Za nastop v ligi za prvaka konkurirajo ekipe Brežic, Sevnice in Dola pri Hrastniku. V najboljšem položaju so rokometaši Dola in Brežic, ki morajo do konca odigrati še eno tekmo. Sevnica sicer z 12. točkami zaseda 5. mesto, a do konca prvega dela tekmovanja nima več tekem. 

Ekipi Brežic in Dola sta tako odvisni sami od sebe. Ob zmagi obeh ekip bi se obe z 13. točkami uvrstili v ligo za prvaka, izločena pa bi bila Sevnica. Rokometaši Sevnice bodo tako optimistično spremljali dogajanje jutrišnjih tekem med Železniki in Brežicami ter Dolom in Grosupljem. Ob porazu Brežic ali Dola bi se tako v končnico uvrstili rokometaši Sevnice.

Ogorčen boj v ligi za obstanek

Bolj ali manj je jasno, da bodo glavni kandidati za izpad iz lige rokometaši Črnomlja, ki na desetih odigranih tekmah niso zbrali niti ene točke. Črnomelj sicer še ima teoretične možnosti za obstanek, a bo naloga vse prej kot lahka. Za obstanek v ligi se bodo borile še ekipe Rudarja, Škofljice, Grosuplja in Železnikov

1. B DRL MOŠKI, 3. KROG

Sobota, 15. maj, ob 19:00
RD ALPLES ŽELEZNIKI – RK BREŽICE

4. KROG

Sobota, 15. maj, ob 19:00
RD RUDAR – RK ČRNOMELJ

6. KROG

Sobota, 15. maj, ob 19:00
RK DOL TKI HRASTNIK – RK GROSUPLJE

FOTO: David Vervega

 

Komentarji