Napovednik 14.kroga 1.NLB lige

Tekma 14.kroga med ekipama Gorenje Velenja in Dobove je bila že odigrana. V dvoboju je zanesljvo zmagala domača ekipa, 29 : 23 (več tukaj). S petkom, 14.12., pa se začenjajo še preostale tekme kroga.


Najprej si bomo lahko ogledali dolenjski terbi oz. kot so ga poimenivali domači rokometaši, “Cvičkov derbi”. V osnovnošolski dvorani v Trebnjem se bosta pomerila domači Trimo in novomeška Krka. V prvem medsebojnem srečanju sezone so v Marofu slavili gostje, 26 : 28. Ekipi se trenutno nahajata v spodnjem delu lestvice, ampak so Trebanjci nekoliko bližje tistemu zgornjemu delu, ki napreduje v končnico za prvaka. Zasedajo 7.mesto in imajo zabeležnih enako število točk kot petouvrščeni Koprčani in šestouvrščena Loka. Vsekakor bodo tudi jutri dali vse od sebe, da si čimbolj približajo tistim višjim mestom lestvice. Tekma se prične ob 19.uri.

V soboto, 15.12., si bomo lahko ogledali še tri dvoboje 14.kroga. Ob 19.uri se bosta v Ribnici pomerila domača ekipa Rika Ribnice in gostje iz Kopra. V prvem medsebojnem srečanju v Bonifiki so slavili Ribničani, ki pa v zadnjih nekaj krogih ne kažejo svoje najboljše igre. Na drugi strani pa so se Koprčani popolnoma pobrali in prikazujejo odličen rokomet. Je mogoče že čas za presenečenje v Ribnici? Prav tako pa sta obe ekipi v sredo, 12.12., odigrali 1/16 pokala Slovenije. Obe sta bili uspešni in napredujeta v osmino pokala.

V Dolanki bo, prav tako ob 19.uri, na sporedu tekma med domačim Dolom TKI Hrastnik in gosti iz Ormoža. V prvem medsebojnem srečanju sezone so v Veliki Nedelji slavili Ormožani, ampak kot nam je že znano, imajo vinarji v zadnjem obdobju nekaj težav. Nekako ne uspejo sestaviti tiste prave igre, ki smo je iz njihove strani vajeni. Lahko mogoče tudi Dolani presenetijo ormoške vinarje?

Ob 20:15. uri se bosta v Podnu pomerila domača Urbanscape Loka in rokometaši SVIŠa iz ivančne Gorice. V prvem medsebojnem obračunu so zanesljivo slavili Škofjeločani.Ekipi sta v sredo, 12.12., odigrali tudi 1/16 pokala Slovenije. Škofjeločani so žal morali priznati premoč izkušenejših Velenjčanov, rokometaši SVIŠa pa so dan prej, v torek, 11.12., nadigrali ekipo 1.B lige za moške, RD Rudar.

Zadnjo tekmo kroga pa si bomo ogledali v nedeljo, 16.12., ko se bosta v Taboru pomerila domača ekipa mariborskega Branika in gostje Celja Pivovarne Laško. V prvem medsebojnem srečanju so v domačem Zlatorogu zanesljivo slavili Celjani, vendar pa verjamemo, da so Mariborčani, po remiju iz Kopra, polni elana in bodo dali vse od sebe in se poskušali upreti favoriziranim Celjanom. Prva tako sta ekipi v tem tednu odigrali 1/16 pokala Slovenije. Celjani so visoko ugnali najboljšo ekipo 1.B lige, RK Slovenj Gradec 2011, Mariborčani pa so prav tako visoko premagali ekipo Drave Ptuj. Tekma med Mariborom in Celjem se prične ob 19.uri, v živo jo boste lahko spremljali na SportKlub televiziji.

 

RK TRIMO TREBNJE MRK KRKA Petek, 14.12., ob 19.uri  
RD RIKO RIBNICA RD KOPER Sobota, 15.12., ob 19.uri  
RK DOL TKI HRASTNIK RK JERUZALEM ORMOŽ Sobota, 15.12., ob 19.uri  
RD URBANSCAPE LOKA RK SVIŠ IVANČNA GORICA Sobota, 15.12., ob 20:15.uri  
RK MARIBOR BRANIK RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO Nedelja, 16.12., ob 19.uri SportKlub 1
RK GORENJE VELENJE MRD DOBOVA Že odigrano, torek, 4.12.  
Komentarji