Napovednik 21. kroga 1. B lige

V 21. krogu 1. B lige nas čaka 5 tekem, na katerih so vsaj na papirju favorizirane domače ekipe. Izolani na domačem parketu pričakujejo Dolane, rokometaši RK Sevnica pa bodo gostili ekipo RK Frankstahl Radovljica. Omenjeni dve tekmi bosta odigrani že danes. Prva je na sporedu ob 19:00, druga pol ure kasneje. Na sobotnih tekmah, ki se pričnejo ob 19:00, bodo vodilni Krčani na domačih tleh gostili Gorišnico, igralci Škofljice pričakujejo ekipo Železnikov, Krkaši pa bodo gostili ekipo Iga. Ekipi RK Črnomelj in RK Grosuplje sta v tem krogu prosti.


RD BUTAN PLIN IZOLA :  RK DOL TKI HRASTNIK

Že danes bosta svojo tekmo odigrali ekipi RD Butan plin Izola in RK Dol TKI Hrastnik. Izolani se po zmagi pri vodilnem Krškem lahko priključijo boju za 2. mesto na prvenstveni razpredelnici, ki še vodi v ligo NLB, a je pred njimi izjemno zahteva naloga. Res je, da trenutno le točko zaostajajo za drugo uvrščeno Krko, a imajo Novomeščani odigrani dve tekmi manj. Na drugi strani se Dolani borijo za končno 5. mesto, saj trenutno le dve točki zaostajajo za peto uvrščenimi Sevničani, a borba za 5. mesto bo še izjemno napeta.

RK SEVNICA : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA

Prav tako danes bosta svojo tekmo odigrali Sevničani in Radovljičani. Kot smo že omenili, se bodo Sevničani borili za končno 5. mesto. V prejšnjem krogu so sicer izgubili proti ekipi RK Dol TKI Hrastnik, kar je le še zaostrilo borbo na sredini lestvice. Troboj za končno 8. mesto pa se obeta rokometašem Radovljice. V troboj so vključeni še rokometaši Grosuplja in Gorišnice. Omenjeni dve ekipi sta trenutno pri 11 točkah, medtem ko imajo Gorenjci na računu eno točko več.

RK KRŠKO : RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA

Rokometaši Krškega so bodo po porazu proti Izoli na zmagovalne tirnice poizkušali vrniti proti ekipi Gorišnice. Krčani zaenkrat še vedno zasedajo prvo mesto na lestvici, a po že omenjenem porazu se lahko Krkaši, ki so pri dveh tekmah manj, hitro točkovno izenačijo na vrhu. Rokometaši RD Moškanjci-Gorišnica pa bodo v zaključnih šestih krogih lovili 8. mesto. Obstanek v 1. B ligi sicer ni ogrožen, a bitka bo do konca sezone izjemno napeta. Tako si lahko nadejamo izjemno zanimivih bojev.

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : RD ALPLES ŽELEZNIKI

Rokometaši Škofljice so v sredo odigrali zaostalo tekmo 14. kroga proti Grosuplju, kjer so slavili z rezultatom 21:28. Že jutri pa Škofljičane čaka nov obračun. Tokrat jim bo nasproti stala ekipa Železnikov. Igralci Škofljice so s 23 točkami zaenkrat varno zasidrani na 4. mestu lestvice. Na drugi strani se je ekipa RD Alples Železniki po zmagi nad ekipo Črnomlja v zadnjem krogu dvignila iz zadnjega mesta na lestvici. Izpadu iz 1. B lige se bodo sicer težko izognili, a lahko do konca prvenstvo morda presenetijo še kakšno izmed favoriziranejših ekip. Seveda pa je vprašanje, ali bo do izpada sploh prišlo, saj sta zaradi finančnih težav med letošnjo sezono člansko tekmovanje zapustila 2 kluba (Brežice in Rudar Trbovlje).

MRK KRKA : ŠD MOKERC KIG

Krkaši se po prostem vikendu vračajo na parket 1. B lige. V tem času so sicer odigrali četrtfinalno tekmo pokala Slovenije in izgubili proti prvoligaški ekipi Dobove. A njihove misli so že usmerjene v zaključek 1. B lige in boju za naslov prvaka. Na drugi strani Ižanci v napeti borbi za končno 5. mesto, ki smo ga danes že nekajkrat omenili, ne bodo smeli popustiti niti za trenutek, saj lahko v najslabšem primeru končajo na 7. mestu na lestvici.

FOTO: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

Komentarji