Napovednik 24. kroga 1.B lige

Po tednu premora se na rokometna igrišča vračajo klubi v 1.B ligi. Do konca sezone so še trije krogi ter nekaj zaostalih tekem. Nocoj je na sporedu 24. krog. Trenutno  drugo uvrščena Krka na domačem parketu gosti četrto uvrščeno Škofljico. Ekipa Železnikov na domačem parketu pričakuje ekipo Izole, Radovljica bo pred domačimi navijači gostila ekipo RK Dol TKI Hrastnik. Na Igu bomo spremljali dvoboj med tamkajšnjim Mokercom in Grosupljem, ekipa Gorišnice pa gosti zadnje uvrščeni Črnomelj.  Ekipi RK Krško in RK Sevnica sta v tem krogu prosti.


MRK KRKA : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK

Ekipa novomeške Krke, ki se še vedno bori za naslov prvaka bo na domačem parketu dvorane Marof gostila Škofljičane. Slednji trenutno zasedajo 4. mesto in bodo po porazu na sosedskem derbiju proti Igu poizkušali znova najti zmagovita pota. Rokometaši Škofljice so še vedno tudi v boju za morebitno 3. mesto, a bi se jim moralo ob tem nasmehniti tudi nekaj sreče. Tako si lahko nadejamo zanimive tekme, saj imata obe ekipi do konca sezone še svoje načrte.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD BUTAN PLIN IZOLA

Predzadnje uvrščena ekipa RD Alples Železniki bo v domači dvorani gostila ekipi RD Butan plin Izola. Primorcem se ekspresen povratek  v ligo NLB nebo izšel, saj imajo mesto tam že zagotovljeno Krčani, skoraj težko pa je verjeti, da bi tega izpustili igralci Krke. Glede na predstave v letošnji sezoni za absolutne favorite srečanja veljajo Izolani, čemur priča tudi pozicija na lestvici.

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK DOL TKI HRASTNIK

Morda najbolj izenačena tekma, ki se nam vsaj po stanju na lestvici obeta v tem krogu. Radovljičani zasedajo 8. mesto z 14. osvojenimi točkami, Dolani so mesto pred njimi s tremi osvojenimi točkami več. Obe ekipi se v tekmo podajata z enakim izkupičkom zadnjih petih tekem (tri zmage in dva poraza). To je le še eden od podatkov, ki nam da vedeti, da se lahko nocoj nadejamo izjemno izenačenega in razburljivega obračuna.

ŠD MOKERC KIG : RK GROSUPLJE 

Ižanci imajo po zmagi nad Škofljico zagotovo velika pričakovanja pred koncem sezone. Trenutno zasedajo 5. mesto z 21 osvojenimi točkami. Na drugi strani pa Grosupeljčani v zadnjem času enostavno ne najdejo prave forme čemur pričajo tudi njihovi rezultati. Tako za favorite na omenjeni tekmi veljajo rokometaši Mokerca, ki bi se teoretično lahko vključili tudi v boj za 4. mesto.

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RK ČRNOMELJ

Derbi spodnjega dela lestvice med 10. uvrščeno Gorišnico in zadnje uvrščenim, torej 12. Črnomljem. Ekipi v zadnjem času ne najdeta prav igre, ki bi lahko kakšno izmed ekip po dolgem času pripeljala do zmage. Obe ekipi se bosta lahko tako morda nova zmago ali vsaj za kakšno novo točko potegovali na nocojšnjem medsebojnem obračunu.

FOTO: Gašper Simončič / MRK Krka

Komentarji