Napovednik 5.kroga 1.NLB lige

V 5.krogu 1.NLB lige za moške nas čaka kar pester teden. Že v sredo, 3.10., bomo lahko spremljali kar dva dvoboja, in sicer večni derbi med RK Celjem Pivovarno Laško in RK Velenje Gorenje ter tekmo med RK Maribor Branikom in RD Riko Ribnico. Ostale tekme bodo na sporedu v soboto, 6.10.


Prvi tekmi 5. kroga bomo spremljali že v sredo, 3.10.2018. Ob 19. uri se bosta v Mariboru najprej pomerila domači RK Branik Maribor in lanski državni podprvaki RD Riko Ribnica. Slednji trentno kraljujejo na vrhu lestvice s 7 točkami in so trenutno še edina neporažena ekipa v letošnji sezoni. Maribor, tako kot še 3 ostale ekipe, za Ribničani zaostaja za eno točko in se, zaradi slabše gol razlike, trenutno nahaja na četrtem mestu.

V dvorani Zlatorog pa nas prav tako v sredo 3.10. ob 20:15 čaka spektakel. Tekma, ki še vedno velja za obračun največjih slovenskih rivalcev. Celjski bojevniki bodo na domačem terenu pričakali Velenjske ose, ki trenutno s 6 točkami zavzemajo drugo mesto na lestvici. Celjani imajo tekmo manj, saj tekme prvega kroga proti Kopru še niso odigrali, in so trenutno na 6 mestu z zmago manj kot ekipa Gorenja. Tekmo med RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje boste lahko spremljali tudi iz svojih naslanjačev na drugem programu televizije Slovenija.

Ostale ekipe pa bodo tekme 5. kroga odigrale v soboto 6.10.2018.

Ob 18:00 se bosta v Dvorani Marof srečala letošnjo superpokalni prvak MRK Krka in povratniki v najboljšo slovensko ligo RK SVIŠ Ivančna Gorica. SVIŠ po uvodni zmagi nad Trimom v domači dvorani ni zabeležil nove zmaga in tako še vedno čaka na prve točke v gosteh. Krkaši so edini, ki so v letšnji sezoni okusili zmago, poraz in neodločen izid. Po zmagi v Dolu, ki so jo dosegli v zadnjih sekundah, si na domačem parketu želijo prepričljivejše zmage.

Ravno Dolani pa v tem krogu odhajajo v Posavje k MRD Dobova. Dobovčani so sezono odprli s 4 porazi in so trenutno na repu lestvice. Že takoj na začetku so jih čakali težki nasprotniki in skoraj vedno so bili blizu, a na koncu ostali brez točk. Tokrat jih na domačem parketu čakajo povratniki v letošnji sezoni na čelu z nekdanjim članom Dobove, Luko Koprivcem. Dolani so v drugem krogu dobili obračun povratnikov, kar so tudi njihove edine točke. Želja po novi zmagi je velika, še nekoliko večja s strani Dobovčanov, saj bi tako prekinili niz začetnih porazov in se vpisali med dobitnike točk.

Vinarji trenutno zasedajo visoko 3. mestu na lestvici, s 3 zmagami in 1 porazom. Sezono so odlično začeli in doma še niso zabeležili poraza, kar želijo nadajevati tudi v prihodnje. Tokrat jim bodo to poskusili preprečiti rokometaši RD Urbanscape Loka, ki trenutno zasedajo 7. mesto na ligaški lestvici. Po porazu proti Mariboru v prejšnjem krogu Škofjeločani Ormož odhajajo z željo po novi zmagi in novih točkah.

Tako tekma med MRD Dobova in RK Dol TKI Hrastnik, kot tudi tekma med RK Jeruzalem Ormož in RD Urbanscape Loka se bosta pričeli ob 19:00.

Zadnjo tekmo 5. kroga pa bomo spremljali v Kopru, ko se bosta pomerila domači RD Koper in RK Trimo Trebnje. Tako kot Dobovčani so tudi Primorci še brez točk, sicer s tekmo manj. Trebanjci so v domači dvorani pretekli vikend premagali Dobovčane, tokrat morajo zmagovalni niz nadaljevati v primorski prestolnici. Zanimivo je to da so Koprčani v vsakem naslednjem krogu imeli istega nasprotnika kot Dobovčani v krogu prej in oboji so še vedno brez točk. Ali jim bo tokrat uspelo ustaviti nasprotnika in osvojiti prve točke pa boste lahko spremljali tudi na programu Sport Klub 1 ob 20:30.

 

  1. NLB Leasing liga  5.krog
3.10.2018 19:00 RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA
3.10.2018 20:15 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK GORENJE VELENJE SLO 2
6.10.2018 19:00 MRD DOBOVA – RK DOL TKI HRASTNIK
6.10.2018 20:30 RD KOPER – RK TRIMO TREBNJE SK 1
6.10.2018 19:00 RK JERUZALEM ORMOŽ – RD URBANSCAPE LOKA
6.10.2018 18:00 MRK KRKA – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

 

Pripravila: Larisa Vogrinc

Komentarji