Napovednik tretjega kroga 1.B lige

Tretji krog 1.B lige bosta z nocojšnjo tekmo začeli ekipi Črnomlja in Sevnice. Čaka nas kar nekaj zanimivih in izenačenih srečanj. Spremljali bomo kar tri derbije in sicer derbi zgornjega dela lestvice, derbi spodnjega dela lestvice ter Gorenjski derbi. Štiri ekipe so pred tretjim krogom pri dveh zmagah, prav tako so štiri ekipi pri dveh porazih. Videli bomo koliko ekip bo ostalo neporaženih in koliko še brez zmage.


RK ČRNOMELJ : RK SEVNICA

Tretji krog bosta v petek odprli ekipi RK Črnomelj in RK Sevnica. Črnomeljčani so glede na lansko sezono, ko so končali na zadnjem mestu z zelo bledimi predstavami, letošnjo začeli povsem drugače in prikazali povsem drugačen obraz. Sicer so v uvodnem krogu zabeležili poraz proti Gorišnici, a so že v drugem krogu odščipnili točko Škofljici, ki je sezono lani zaključila na 4. mestu. Na drugi strani so Sevničani v sezono vstopili izjemno slabo, saj so zabeležili dva visoka poraza in so trenutno na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice.

RD BUTAN PLIN IZOLA : ŠRD ŠKOFLJICA

Sobotni spored se bo začel na Primorskem. Izola bo v domači dvorani na Kraški gostila zasedbo Škofljice. Izolanom je v prejšnjem krogu tekma z Gorišnico odpadla v prvem pa so z le zadetkom razlike premagali ekipo Grosuplja. Škofljičani so v prvem krogu po dramatičnem zaključku tesno izgubili proti Ljubljani v drugem pa kar nekoliko presenetljivo remizirali s Črnomljom.

MRK LJUBLJANA : RK VELIKA NEDELJA

Morda kar derbi tretjega kroga nas čaka v prestolnici kjer rokometaši Ljubljane gostijo ekipo RK Velika Nedelja. Ljubljančani so trenutno zaradi najboljše gol razlike vodilna ekipa 1.B lige. V prvem krogu so tesno premagali sosede iz Škofljice v drugem pa so deklasirali ekipo Sevnice. Na drugi strani so prav tako dve zmagi v prvih dve krogih zabeležili novinci v 1.B ligi, rokometaši Velike Nedelje. Obakrat pa so slavili v samem zaključku tekem. V prvem krogu proti Železnikom v drugem pa proti Hrastniku, kjer so zmago dosegli celo po izteku 60. minut. Bo pa za ekipo Velike Nedelje to že tretja zaporedna tekma v gosteh.

RK DOL TKI HRASTNIK : ŠD MOKERC KIG

Ekipa RK Dol TKI Hrastnik bo pred domačim navijači gostila ekipo ŠD Moker-.Kig. Dolani so v sezono vstopili s suverno zmago nad Sevnico, v drugem krogu pa so nesrečno, že po izteku igralnega časa izgubili z Veliko Nedeljo. Ižanci so v sezono vstopili precej bolje in na prvih dveh tekmah zabeležili dve suvereni zmagi (Jadran Hrpelje-Kozina in Alples Železniki) in tako zasedajo trenutno 2. mesto.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA

Gorenjski derbi v katerem bo ekipa RD Alples Železniki na domačem parketu gostila ekipo Radovljice. Po tesnem porazu v prvem krogu proti Veliki Nedelji in drugem proti Igu (33:25), rokometaši Železnikov zasedajo predzadnje mesto. Na drugi strani so Radovljičani na prvih dveh tekmah dosegli dve zmagi. Boljši so bili od dveh “novincev” v 1.B ligi. Na prvi tekmi so bili boljši od Šmarčanov, ki so v lanski sezoni nastopali v ligi NLB, na drugi tekmi pa so bili boljši od Jadrana, ki je v prejšnji sezoni nastopal v drugi ligi.

RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : RD HERZ ŠMARTNO 

Derbi začelja lestvice bomo spremljali v Hrpeljah kjer tamkajšnji Jadran gosti ekipo Šmartnega. Obe ekipi sta na začetku sezone zabeležili dva poraza. Igralci Jadrana so izgubili z ekipo ŠD Mokerc-Kig in RK Frankstahl Radovljica. Na drugi strani so rokometaši RD Herz Šmartno prav tako izgubili z Radovljico v prvem krogu in tesno z ekipo Grosuplja v drugem krogu. Šmarčane se je kot lanskoletne udeležence lige NLB pričakovalo v boju za sam vrh, a je očitno odhod nosilcev igre iz prejšnje sezone pustil velike posledice.

RK GROSUPLJE : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA

Tretji krog bosta sklenili ekipi Grosuplja in Gorišnice. Grosupeljčani so v prvem krogu tesno izgubili z Izolo v drugem pa tesno premagali Šmarčane. Ekipa Gorišnice je odigrala samo eno tekmo in se veselila zmage. Druga tekma z Izola jim je zaradi višje sile odpadla. Zaradi tega so imeli na voljo nekaj več počitka, kako je to vplivalo na njih pa bomo videli v soboto.

FOTO: Blaž Bratkovič / RD Herz Šmartno

Komentarji