Napovednik uvodnega kroga 1.B lige

Napornih priprav je konec in zares se bo začelo tudi v 1.B ligi, drugem kakovostnem razredu slovenskega rokometa. Obeta se nam izjemno napeta sezona. Zagotovo bosta ekipi RD Herz Šmartno in MRK Ljubljana iskali ekspresen povratek v Ligo NLB. Svoje načrte imata tudi RD Butan plin Izola in ŠRD Škofljica. Dokazati se bosta poizkušali ekipi RK Veliki Nedelja in RK Jadran Hrpelje, ki sta si v lanski sezoni priborili mesto v 1.B ligi. Svoje načrte pa imajo seveda tudi druge ekipe, tako da bo bomo hitro videli na koga bomo letos računali v boju za vrh. 


RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK VELIKA NEDELJA

Nocoj ob 18:30 bosta sezona odprla ekipi RD Alples Železniki in RK Velika Nedelja. Železničani so lani sezono sklenili na 11. (predzadnjem) mestu, ekip, ki so končale sezono. Osvojili so skromnih sedem točk. Igralci Velike Nedelje so bili v lanski sezoni 2. državne rokometne lige, po rednem delu brez poraz (16 tekem, 16 zmag). Prva dva poraza so zabeležili šele v končnici za mesta od 1. do 4., a poraza sta bila daleč od usodnih in tako so se zasluženo veselili napredovanja v 1.B ligo.

RK ČRNOMELJ : RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA

V petek bo odigrana še ena tekma. In sicer zadnje uvrščena ekipa lanske sezone, RK Črnomelj v domači dvorani pričakuje rokometaše RD Moškanjci Gorišnica. Slednji so sezono sklenili na 10. mestu  in osvojenimi trinajstimi točkami. Ekipi sta na medsebojnih tekmah v lanski sezoni dosegli vsaka po eno zmago, in sicer so oboji slavili na domačem parketu.

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RD HERZ ŠMARTNO

Radovljičani so sezono 2021/2022 končali na 8. mestu s šestnajstimi osvojenimi točkami. Prikazali so kar nekaj dobrih predstav in pokazali, da so na pravi poti dela, tako da letos lahko pričakujemo, da bodo še trši oreh. Šmarčani so bili lani z devetimi osvojenimi točkami zadnja, 14. ekipa Lige NLB. Po enem letu med elito se se tako znova vrnili v drugi kakovostni razred slovenskega leta. A cilj je jasen in to je ekspresen povratek med elito. A naloga ne bo lahko, saj so vse ekipe željne dokazovanja in nastopanja v Ligi NLB.

MRK LJUBLJANA : ŠRD ŠKOFLJICA

Že v prvem krogu bomo priča sosedskemu derbiju. In sicer v dvorani na Galjevici pri ekipi MRK Ljubljana gostuje ekipa Škofljice. Ljubljančani so tako kot igralci Šmartna sezono Lige NLB končali z devetimi točkami, a bili zaradi boljši medsebojnih dvobojev mesto višje. A to ni bilo dovolj za obstanek med elito, kamor se bod poizkušali čim hitreje vrniti. Škofljičani so predvsem v drugem delu sezone prikazali dobre predstave in se s tem na koncu prebili vse do 4. mesta.

RK DOL TKI HRASTNIK : RK SEVNICA

Ekipi sta lani sezono zaključili na 6. (Sevnica) in 7. (Dol) mestu z osvojenimi 21. točkami. Na lanski obračunih je vsaka izmed ekipi zabeležila po eno zmago. Obe ekipi sta skozi sezono igrali toplo hladno in lahko tako mešali štrene najboljši kot tudi prikazali slabo igro proti na papirju slabšim ekipam.

RK JADRAN HRPELJE – KOZINA : ŠD MOKERC KIG

Rokometaši Jadrana so si lani šele v končnici od 1. – 4. mesta 2. lige zagotovili preboj v drugi kakovostni rokometni razred. In napredovanje so si priigrali šele v zadnjem krogu. Ižanci so v drugem delu sezone pokazali, da lahko igrajo dober rokomet, saj so prikazali kar nekaj izjemnih predstav in sezono tako končali na 5. mestu z osvojenimi 24. točkami.

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK GROSUPLJE

Uvodni krog bosta v dvorani Kraška sklenili ekipi RD Butan plin Izola in RK Grosuplje. Izolani so lani s 33. osvojenimi točkami osvojili končno tretje mesto. Skozi sezono je bilo v igri preveč padcev, kar jih je tudi oddaljilo od boja za prvi dve mesti, ki vodita v Ligo NLB. Ekspresen povratek se jim tako ni izšel po načrtih. V letošnji sezoni imajo tako zagotovo višje apetite. Grosupeljčani so sezono 2021/2022 sklenili na 9. mestu z osvojenimi trinajstimi točkami. V letošnji sezoni glede na vse okrepitve, ki so jih pripeljali je izboljšanje 9. mesta zagotovo glavni cilj sezone.

FOTO: RD Herz Šmartno

Komentarji