Nastopi Slovencev v A skupini Lige Evropa

V skupini A Lige Evropa se je včeraj predstavilo 5 Slovencev. Staš Skube je doživel prvi poraz v tem tekmovanju, Blagotinšek in Malus sta bila boljša od Kljuna, Žabić pa se je veselil pričakovane zmage proti Madžarom. 


Na včerajšnji tekmi Lige Evropa so se na obračunu med Frisch Auf Göppingenom in SL Benfica pomerili trije Slovenci. Blaž Blagotinšek in Jaka Malus sta zastopala nemški klub, Tadej Kljun pa portugalskega. Zanimiva tekma, kjer je rezultat močno nihal, se je na koncu obrnila v korist domačinov, Nemcev.

Vse do 17. minute je tekma potekala gol za gol, nobena od ekip pa se ni mogla odlepiti od druge. V 11. minuti je gol za izenačenje na 8 dosegel Tadej Kljun. Sledil je nalet gostujočega moštva, ko so Portugalci štirikrat zapored zatresli nasprotnikovo mrežo. Na polčasu so se igralci odpravili ob rezultatu 15:18 v korist varovancev Carlosa Cruza.  V drugi polčas so bolje vstopili domačini, ko so si priigrali delni izid 7:3 in tako z golom Jake Malusa v 45. minuti ponovno prišli v vodstvo 21:20. Prvi zadek za domače je v drugem polčasu dosegel prav naš Blaž Blagotinšek. Sledila je vroča zadnja četrtina tekme. Domačini so držali vodstvo zadetka ali dveh, bolj pa se jim ni uspelo oddaljiti. A minimalno vodstvo je zadostovalo, saj so se po 60. minutah srečanja zmage veselili domači z rezultatom 31:29.

Pri domačinih se je pod 8 zadetkov podpisal Marcl Schiller, bivši Celjan Josip Šarac pa pod 5. Blagotinšek je zadel enkrat, Malus dvakrat. Na portugalski strani je sedemkrat zabil srbski reprezentant Petar Đorđić, petkrat Romun Demis Grigoras, Tadej Kljun je zadel svoj edini poskus proti vratom. 

 

Na tekmi na Slovaškem je Tatran Prešov pripravil presenečenje za vodilni Montpellier. Francozi do tega trenutke še niso okusili poraza v Ligi Evropa, Slovaki pa se tega dejstva niso ustrašili. V Prešovu so že od samega začetka zagospodarili domačini in že ob polčasu imeli prednost 9 golov (19:10). Drugi polčas ni prenesel sprememb. Domačini so vseskozi držali pridobljeno prednost in tekmo mirno zaključili z rezultatom 35:27. 

Pri Slovakih je 10 zadetkov dosegel domačin Oliver Rabek, za Francoze je 8 zadetkov dosegel Julien Bos, Staš Skube je bil uspešen enkrat.

 

Obračun med Kadetten Schaffhausen in Veszprémi KKFT Felsőörs je prinesel pričakovanega zmagovalca. Švicarjem se je uspelo odlepiti v 13. minuti, vodstvo pa so v nadaljevanju tekme dobro nadzorovali. Tekma se je zaključila z izidom 38:32. Edini Slovenec na parketu Igor Žabić pa se ni uspel podpisati pod strelce. 

 


Standings provided by Sofascore

 

Komentarji