Navijači izbrali najboljšega igralca Pariza

Navijači francoskega velikana Paris Saint-Germain so izbrali najboljšega igralca iz prejšnje sezone. Naziva najboljšega posameznika si je prislužil poljski reprezentant Kamil Syprzak.


Robustni krožni napadalec si je naziv najboljšega igralca PSG-ja prislužil pred Dylanom Nahijem in Lucom Steinsom, prejel je 67% vseh glasov.

Syprzak je bil tudi tretji najboljši strelec Pariza v domačem državnem prvenstvu, poleg tega pa je postavil tudi nov osebni rekord v ligi prvakov, kjer je dosegel 51 golov. Poljak je v minuli sezoni ohranil 81-odsotno učinkovitost strela, kar potrjuje izjemno formo 30-letnika.

Po začetku profesionalne kariere v Wisli Plock, kjer je leta 2011 postal državni prvak, je Syprzak v sezoni 2015/2016 podpisal za Barco. Tam je preživel štiri sezone in osvojil 14 naslovov, nato pa se je preselil v Pariz. S poljsko reprezentanco je na svetovnem prvenstvu leta 2015 osvojil bronasto medaljo. Syprzak je na tekmi za tretje mesto v podaljšku tudi zadel odločilni gol za končno zmago Poljske nad Španijo.

FOTO: PSG Hanball Facebook

Komentarji