Nejc Planinc se iz Kopra seli v Ljubljano

Iz Koprskega kluba so sporočili, da so sporazumno prekinili sodelovanje z levorokim rokometašem, ki je na obalo prišel leta 2016. Nejc Planinc bo svojo kariero nadaljeval v matičnem klubu MRK Ljubljana, kjer si bo skupaj z varovanci trenerja Bojana Čotarja definitivno želel obstanka v ligi NLB.


V letošnji sezoni v Kopru je Planinc na 8 tekmah zadel 6 golov, a v Ljubljani bo definitivno dobil veliko več priložnosti za igro in tudi za doseganje zadetkov. 

“Mislim, da je glede na situacijo trenutno najboljša opcija zame menjava okolja. Vsem v društvu bi se rad zahvalil za korektnost in lepo preživetih skoraj 5 let, soigralcem pa bi rad zaželel dobre igre v nadaljevanju sezone,” je po odhodu iz Kopra povedal Planinc.

Tudi Nejc Poklar, predsednik RD Koper, je ocenil, da je sporazumna prekinitev pogodbe najboljše tako za klub kot za igralca: “Pikiju (op. a. Planincu) bi se rad v imenu društva zahvalil za njegov doprinos v obdobju, ki ga je preživel v Kopru ter zaželel vso srečo v prihodnje. Oboji smo ocenili, da je predčasna menjava klubskega okolja v tem trenutku prava odločitev, ki bo za obe strani prinesla pozitivne učinke.”

Komentarji