Nekdanja najboljša mlada rokometašica okrepila RK Krim Mercator

RK Krim Mercator je sporočil, da se iz CSKA Moskve na enoletno posojo v slovensko prestolnico seli Daria Dmitrieva.


Daria Dmitrieva je že v mladih letih opozorila nase, saj so ji pri priznanem rokometnem portalu Handball Planet v sezoni 2014/15 podelili naziv najboljše mlade rokometašice ter najboljše mlade organizatorke igre. 26-letna ruska reprezentantka je največji uspeh v karieri dosegla na olimpijskih igrah 2016 v Rio de Janeiru, ko je z izbrano vrsto osvojila zlato kolajno, izbrana pa je bila tudi v najboljšo ekipo tekmovanja na položaju srednje zunanje igralke.

V preteklosti je zaigrala za Dinamo iz Volgograda, s katerim je trikrat osvojila rusko superligo, kasneje se je preselila v Lado Togliatti, zadnji dve sezoni pa je branila barve moskovskega CSKA-ja.

 

Daria Dmitrieva, okrepitev RK Krim Mercator:
”Hvaležna sem, da bom zaigrala v Krimu Mercatorju. Odločitev o selitvi je bila zame pomembna in zato toliko bolj zahtevna. Posvetovala sem se z družino in se na koncu odločila za Slovenijo, saj mi je všeč miselnost kluba, hkrati pa mi je blizu njihov način igre.”

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator:
”Izjemno veseli smo, da se je Daria kljub številnim ponudbam evropskih velikanov odločila kariero nadaljevati v Krimu Mercatorju. To je le še eno priznanje in pokazatelj, da je naše ime cenjeno v evropskem rokometu. Prepričani smo, da lahko skupaj dosežemo najvišje tekmovalne cilje.”

FOTO: IHF

Komentarji