Nekdanji član Velenja se je vrnil

Nekdanji član RK Gorenje Velenje Benjamin Burić se je nedavno pridružil trenažnim procesom nemškega bundesligaša SG Flensburg-Handewitt. Bosanski reprezentant je v maju utrpel poškodbo zadnje lože in Flensburg je ostal brez enega izmed nosilcev igre.


Burić naj bi po besedah nemškega kluba posaniral poškodbo, a še ni stoodstoten. Flensburg prihodnjo sredo čaka tekma proti danskemu TTH Holstebro, 30-letnik pa na tekmi verjetno še ne bo zaigral: “Burić bo v kadru za tekmo, a še ni jasno ali bo zaigral, ali ne,” je povedal trener Flensburga Maik Machulla.

“Lep občutek je, da se vrneš v gol in braniš strele,” so bile prve besede Benjamina Burić, ki je zaradi poškodbe zadnje lože zamudil sklepni del lanske sezone.

V prihajajoči sezoni bosta tandem v vratih Flensburga sestavljala Burić in povratnik Kevin Möller (iz Barcelone). Trener Machulla je prepričan v sposobnosti tandema. “Zdaj imamo dva odlična vratarja, ki si lahko vzajemno delita minutažo. Oba pa imata tudi ambicije za igranje in doseganje vrhunskih predstav,” je dejal 44-letni trener Flensburga.

FOTO: SG Flensburg-Handewitt

 

Komentarji