Nemke in Danke že v četrtfinalu

Danes so bile v skupini 3. odigrane tekme drugega kroga nadaljevanja prvenstva. Videli smo zmage Nemk, Dank in Madžark. Nemke in Danke so si z zmago že zagotovile vozovnico za četrtfinale.


Nemke so se pomerile s trdoživimi Južnokorejkami, ki imajo nekaj odličnih posameznic, kar so na tem prvenstvu že dokazale. V prvem polčasu so bile trd oreh za Nemke, ki so ga dobile z rezultatom 19-16. V drugem delu so varovanke Henka Groenerja stopile na plin in tekmo zanesljivo dobile. Končni rezultat je bil 37-28. Pri Nemkah sta se z 8 zadetki izkazali Grijseels Alina in Emily Bolk. Najboljša strelka pri Južnokorejkah je bila s 6 zadetki Lee Migyeong.

Madžarke so se pomerile z igralkami Konga in pričakovano slavile z 30-22. Že po prvem delu so Madžarke pridobile 8 zadetkov prednosti, kar je bil tudi končni izkupiček. Najbolj razpoložena je bila visokorasla igralka Simoneta Planeta, ki je dosegla 8 zadetkov, 7 jih je dodala Viktoria Lukacs. Pri Kongu je 7 krat zadela Ngombelejeva.

Danke so še enkrat več pokazale, da definitvno ciljajo na najvišja mesta. Češko so ugnale kar s 29-14, v drugem polčasu pa so prejele le 5 zadetkov. Danke so dokazale tudi, da imajo izjemno širino, saj je kar 11 igralk doseglo 2 zadetka ali več. S to zmago so se tudi Danke pridružile Nemkam v četrtfinalu, kjer bosta zaigrali Španija in Brazilija. Tekmo za prvo mesto bosta Nemčija in Danska odigrali v nedeljo.

FOTO: IHF

Komentarji