Nemke in Madžarke po zmagah že z vozovnico za drugi del tekmovanja

Na drugih tekmah skupine E smo spremljali obračuna med Madžarsko in Češko ter Slovaško in Nemčijo. Pričakovano sta novi zmagi vknjižili reprezentanci Nemčije in Madžarske in si s tem zagotovili drugi del tekmovanja in se bosta v zadnjem krogu pomerili za prvo mesto v skupini. Češka in Slovaška bosta na sosedskemu obračunu iskali prvo zmago in s tem še zadnjo vozovnico za drugi del tekmovanja v skupini E.


MADŽARSKA : ČEŠKA  32:29 (17:15)
Klujber 11, Kacsor 4; Jerabkova 10, Zachova in Mala po 4

Madžarke so prvenstvo odprle z zmago nad Slovaško, medtem ko so bile Čehinje povsem nemočne proti Nemkam. Po izenačenem začetku tekme so si po dobrih 10. minutah prvega dela igre rokometašice Madžarske priigrali štiri gole prednosti (8:4). A Madžarke se ni uspelo oddaljiti. Ravno nasprotno. Čehinje so ob koncu 24. minute rezultat znova izenačile, tokrat na 12:12. Rokometašice Madžarske pa si so do konca prvega polčasa vseeno uspele priigrati manjšo prednost in na odmor odšle  prednosti dveh golov (17:15). Po slabih 8. minutah drugega dela igre so imele Madžarke na računu znova štiri gole prednosti (21:17). Tokrat pa je igralkam Madžarske prednost uspelo še dodatno povečati. V 47. minuti so vodile že s sedmimi zadetki prednosti (27:20) in zdelo se je, da bodo zlahka vknjižile novo zmago. A Čehinje so se v zaključku uspele približati na tri gole za kaj več pa ji je zmanjkalo časa. Končni rezultat je bil tako 32:29 v prid Madžarskih rokometašic.

SLOVAŠKA : NEMČIJA  22:36 (12:17)
Bajciova in Bizikova po 4; Grijseels 6, Stockshlader in Schmelzer po 5

Slovakinje so prvenstvo odprle s porazom proti Madžarski, Nemke pa so zanesljivo opravile s Čehinjami. In igralke Nemčije so tudi v to tekmo vstopile izjemno in po slabih šestih minutah že vodile s štirimi zadetki prednosti (1:5). A igralke Češke so se vrnile v dvoboj in se v 11. minuti po delnem izidu 4:1, približale le še na gol zaostanka (5:6). A Nemke so si hitro znova priigrale štiri zadetke prednosti in jih držale vse do 25. minute. Nato pa so prednost povečale na pet golov (15:10), v prvem polčasu vodile tudi že za šest (11:17), a na odmor vseeno odšle ob razlike petih zadetkov (12:17). Nemke so v drugem polčasu prednost začele še povečevati in tako po polovici drugega polčasa prvič povedle z dvomestno prednostjo (17:27). Jasno je bilo, da bodo rokometašice Nemčije osvojile še drugo zmago in si tako poleg Madžark že zagotovile igranje v drugem delu tekmovanju. Vprašanje je bilo kakšna bo končna razlika. In po nadzorovanju srečanja se je prednost Nemk ob koncu srečanja zaustavila pri štirinajstih zadetkih (22:36), kar je bila tudi najvišja prednost na sinočnji tekmi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: IHF

Komentarji