Nepričakovan odhod iz Slovenjgraške ekipe

Minuli teden so v koroškem klubu RK Slovenj Gradec 2011 sporočili novico, da klub zapušča najboljši strelec iz minule sezone Nemanja Živković. Slovenj Gradec je pred dorbrim mesecom dni sicer že uradno objavil novico, da Živković ostaja na Koroškem, a je v zadnjem hipu prišlo do spremembe.


26-letni Srb je bil z 111 goli najboljši strelec slovenjgraške ekipe v minuli sezoni lige NLB. V začetku maja je Slovenj Gradec objavil novico, da Živković v klub ostaja še v naslednji sezoni. V petek pa je v javnost odjeknila novica, da se srbski igralec seli nazaj v domovino. Ob plačilu odškodnine je bilo potrjeno, da se Živković seli nazaj v domači Partizan, ki sestavlja močno ekipo.

Živković se tako vrača k Partizanu, ki bo v naslednji sezoni znova nastopal v SEHA Gazprom ligi. Aktualni srbski podprvak se bo v prihodnji sezoni boril za naslov v domačem prvenstvu, hkrati pa bo konkuriral v SEHA ligi.

RK Slovenj Gradec 2011 je sicer odhod Živkovića ekspresno našel v mlademu Teu Jezerniku, ki se bo klubu pridružil to poletje.

FOTO: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec

Komentarji