Nikola Karabatić kljub pozitivnemu testu lahko pomaga svoji reprezentanci

Prvi zvezdnik francoske rokometne reprezentance Nikola Karabatić, je bil po četrtkovem obračunu z Nizozemsko pozitiven na koronavirus. Kljub temu pa je bil v soboto v kadru za tekmo proti Islandiji. Kako je to mogoče? Karabatić je namreč s strani evropske rokometne zveze (EHF) prejel zeleno luč za sobotni obračun.


Nikola Karabatić proti Islandcem sicer ni izstopal, dosegel je namreč le en zadetek. A bolj kot to v oči pade dejstvo, da je francoski super zvezdnik, kljub pozitivnemu testu na Covid-19 nastopil na sobotni tekmi, poroča makedonski 24rakomet.

Iz EHF so sporočili, da so Karabatiću nastop dovolili zaradi tega, ker je Covid prebolel že decembra, in ima v sebi še dovolj protiteles in tako naj ne bi predstavljal nevarnosti, da okuži še ostale igralce. “Res je, Nikola Karabatić je imel po tekmi z Nizozemsko pozitiven test. Naše zdravstveno osebje je pregledalo njegovo anamnezo, saj je bil že predhodno okužen s covidom. Glede na visoko raven protiteles smo ocenili, da lahko zaigra.” 

Nikola Karabatić je bil na koronavirus pozitiven  22. decembra, ko je kazal tudi vse simptome te bolezni. Zaradi tega je moral izpustiti tudi prve del priprav francoske izbrane vrste. Karanteno pa naj bi Karabatić preživel v Strasbourgu. Iz Evropske rokometne zveze so sporočili tudi, da bo 37- letni Nikola Karabatić lahko tudi v nadaljevanju nastopal na prvenstvu (tudi ob pozitivnem rezultatu) v kolikor se mu število protiteles ne zmanjša. Tako je selektorju Guillaumu Gillu na voljo že na nocojšnji tekmi proti Črni Gori.

FOTO: Equipes de France de Handball / FB

Komentarji