Nina Žabjek: “Imamo svoje kvalitete, ki jih bomo morale pokazati.”

Pred rokometašicami RK Krim Mercator je zadnje gostovanje v skupinskem delu letošnje lige prvakinj. Odšle so na Norveško kjer jih čaka obračun z aktualnimi evropskimi prvakinjami, ekipo Vipers Kristiansand. Krimovke, ki še imajo odprte možnosti za uvrstitev v 1/8 finala, a jih čaka zahtevna naloga, saj poleg gostovanja na Norveškem v zadnjem krogu čaka obračun z vodilno Bukarešto.


Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
“Nekoliko krajši evropski premor smo izkoristili najbolje, kar smo lahko. S tekmami v državnem prvenstvu smo se pripravili na zadnja dva obračuna skupinskega dela EHF Lige prvakinj. Nekaj težav smo imeli in imamo sicer s poškodbami, a to smo skušali sanirati. Zavedamo se, da je Vipers Kristiansand zelo kakovostna ekipa. Na prvi medsebojni tekmi se nismo najbolje znašli, zato je na nas, da dvignemo raven igre. Verjamem, da smo od takrat izjemno napredovali in lahko aktualnim evropskim prvakinjam konkuriramo na njihovem terenu.”

Nina Žabjek, rokometašica RK Krim Mercator:
Na zgodovino predhodnih tekem se ne oziram. Jasno je, da bomo v soboto lovile zmago ne glede na vse. Norvežanke so hitre, eksplozivne, napadalne … A mislim, da jim lahko konkuriramo. Imamo svoje kvalitete, ki jih bomo morale pokazati. Verjamem, da jih bomo.”

Aleksandra Rosiak, rokometašica RK Krim Mercator:
Prvo medsebojno tekmo proti Vipersu smo dobro analizirale. V soboto ne bomo smele ponoviti takratnih napak, za kar verjamem, da nam lahko uspe. Odločala bo energija in obrambna predstava.”

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji