Nizozemke kljub zmagi ostale brez polfinala

Nizozemke so v dramatični tekmi slavile proti Nemkam. Zmaga pa je bila pirova, saj bo tekma med Nemkami in Hrvaticami odločila o potniku v polfinale. Madžarke so tesno slavile v tekmi proti Romunkam in tako skočile na predzadnje mesto v skupini 2.


Začetek tekme med Nizozemsko in Nemčijo se je začel izenačeno. Nizozemke pa so v drugi polovici prvega polčasa popustile in Nemke so s serijo 4-0 prišle do vodstva z 7-11. Nizozemkam se je vseeno uspelo malce približati in zmanjšati razliko. Polčas so dobile Nemke z 14-15. Večino drugega polčasa smo spremljali vodstvo Nemk, Nizozemke pa nikakor niso uspele povesti. To jim je uspelo šele na koncu in tekmo so po 2 izjemnih obrambah Tess Wester dobile z 28-27.

Najbolj razpoložena je bila Lois Abbingh, ki je dala 8 golov, Angela Malestein jih je dodala 6. Tess Wester je zbrala kar 17 obramb. Za Nemke sta Kim Nadzinavicius in Julia Behnke dosegli 4 gole. Dinah Eckerle je imela 16 obramb.

Madžarke so tekmo z Romunkami bolje odprle in veliko večino prvega polčasa vodile, največ pa za 3 gole. Romunke so kljub vsemu prvi polčas dobile z rezultatom 13-14. Vse do 36. minute so Romunke vodile, nato pa so Madžarke prišle v vodstvo 20-18. Utrujene Romunke več kot izenačenja niso več zmogle in v zadnjih minutah so jih Madžarke zlomile. Tekmo so Madžarke dobile z rezultatom 26-24. Najbolj razpoložena pri Madžarkah je bila Nadine Schatzl z 6 goli, za Romunke pa jih je Lorena Ostase dosegla 8.

REZULTATI EP 2. DEL:

Nizozemska : Nemčija 28:27(14:15)

Madžarska : Romunija 26:24(13:14)

FOTO: Stanko Gruden/Kolektiff

Komentarji