Norveška z izjemnim drugim polčasom do naslova

Nocoj smo bili priča še zadnjemu dejanju svetovnega prvenstva v ženskem rokometu. Potem, ko so v tekmi za tretje mesto bronasto medaljo osvojile Danke, ki so premagala domačo reprezentanco Španije, so v finalu po preobratu slavile Norvežanke. Za reprezentanco s skandinavskega polotoka je to že četrta zlata medalja v zgodovini svetovnih prvenstev.


Prvi del prvega polčasa še ni kazal na to katera izmed ekip bi se lahko hitreje odlepila in prevzela pobudo. Moštvi sta bili do rezultata 7-7 povsem skupaj, nato pa so Francozinje udarile z delnim izidom 0-4 in povedle s 7-11. Norvežanke so bile v preostanku polčasa prisiljene zniževati zaostanek, a jim to ni uspelo. Še več, Francija je povedla celo z +6 (16-10), nato pa so Norvežanke vendarle nekoliko znižale in ob polčasu je semafor kazal 12-16 v korist Francozinj.

V drugem polčasu so na parketu stopile povsem drugačne Norvežanke. Najprej so izid hitro poravnale na 16-16, nato pa so v 36. minuti prišle tudi do prvega vodstva na tekmi sploh. V nadaljevanju srečanja so bile reprezentantke Norveške tiste, ki so držale pobudo in njihova prednost se je pričela povečevati. V zadnjih 10 minut tekme so vstopile s prednostjo 20-26 in, ko so tri minute pred koncem vodile že z osmimi goli naskoka je postalo jasno, da so se Norvežanke znova zavihtele na svetovni vrh. Končni izid je znašal 22-29. 

Foto vir: IHF

 

 

Komentarji