Norveška z odpovedjo gostovanja evropskega prvenstva

V decembru bi se moralo odvijati evropsko prvenstvo za ženske, ki bi ga gostili državi Danska in Norveška. Zaradi zdravstvenih predpisov in ukrepov pa EURO 2020 ne bo odigran na Norveškem. Država se je tako odpovedala gostovanju prvenstva, v teku pa je dogovor, da bo prvenstvo v celoti odigrano na Danskem.


Na podlagi temeljitih ocen norveških zdravstvenih organov ter jasnih zahtev in priporočil je jasno, da Norveška decembra ne bo gostila evropskega prvenstva za ženske.

V zadnjih dneh je med evropsko rokometno zvezo (EHF), norveško rokometno zvezo (NHF) in dansko rokometno zvezo (DHF) potekalo izredno srečanje, da bi našli alternativni način za izvedbo prvenstva. Vsi skupaj si zdaj prizadevajo, da bi Danska gostila celoten turnir, če je to mogoče izvesti tako praktično kot tudi finančno.

Na prvenstvu bo zaigrala tudi slovenska reprezentanca, ki pa bo skupinski del tekmovanja odigrala v skupini A (skupaj z Dansko, Francijo in Črno Goro). Reprezentance v skupini A bodo prvi del tekmovanja odigrale v danskem Herningu.

Komentarji