Norvežanke prve polfinalistke Evropskega prvenstva

Norvežanke še naprej ostajajo stoodstotne. Po zanesljivi zmagi nad Hrvaško, so se že uvrstile v polfinale, ki ga bodo napadale iz prvega mesta v skupini, kar pomeni, da se bodo pomerile z drugo reprezentanco iz skupine 1. V prvem obračunu včerajšnjega dne so Nemke zanesljivo ugnale Madžarke in tako imajo še vedno možnosti za polfinale


Nemke so tekmo začele bolje, a Madžarke so nato povedle z 3-2. To pa je bilo tudi njihovo edino vodstvo na tekmi. Nemke so dodale ”plin” in hitro prišle do prednosti 5 golov. Madžarke so nato s hitro serijo 4-0 prišle do zmanjšanja nemške prednosti na 10-11. Prvi polčas so dobile Nemke z 11-13.

Na začetku drugega dela so Nemke še stopnjevale ritem in hitro prišle do prednosti 6 golov(11-17). Madžarke pa so se s serijo 4-0 še enkrat vrnile v igro. Nemke so jih držale na varni razdalji vse do rezultata 20-21, ko se je zdelo da se bodo Madžarke povsem vrnile v igro. Nemke so v zadnjih 15. minutah spet strnile svoje vrste in prišle do neulovljive prednosti, tekmo pa dobile z 25-32. Za Madžarke je Katrin Klujber dala 8 golov, za Nemke pa Emily Bolk 5.

Norvežanke so si z novo zanesljivo predstavo priigrale polfinale, za nameček pa še prvo mesto v skupini 2. Tekmo so hitro obrnile v svojo korist in povedle z 4-7. Hrvatice pa se niso dale in v prvem polčasu so nekako držale korak s tekmicami. Polčas se je zaključil z rezultatom 14-15 v prid Norvežankam.

V prvih minutah drugega polčasa smo spremljali igro gol za gol. Nato so se Norvežanke nekoliko zbrale in s svojo značilno igro stopnjevale ritem. Tekmo so zelo zanesljivo pripeljale h koncu in slavile z 25-36. Za Hrvatice je še eno odlično tekmo odigrala Ćamila Mičijević, ki je dosegla 7 golov. Za Norvežanke pa jih je Henny Reistad dodala prav toliko.

 

REZULTATI EP 2. DEL:

Madžarska : Nemčija 25:32(11:13)

Hrvaška : Norveška 25:36(14:15)

FOTO: Jozo Cabraja/Kolektiff

Komentarji