Norvežanke s preobratom domov poslale aktualne prvakinje

Aktualne svetovne prvakinje so izpadle

Včerajšnji dan je na svetovnem prvenstvu v Španiji presenel prvo manjše presenečenje. Po zaostanku za 6 zadetkov v prvem polčasu, so rokometašice Norveške preobrnile potek srečanja in iz boja za odličja izločile aktualne prvakinje, rokometašice Nizozemske. S tem so poskrbele za to, da prvakinje ne bodo dvakrat zapored.


Prvih 15 minut obračuna je potekalo povsem po željah Nizozemk, ki so v prvem polčasu z obrambami v obup spravljale norveške strelke. V vratih je nerešljivo uganko predstavljala Tess Wester. Tudi v napadu je vse potekalo po nizozemskih željah in z dvema delnima izidoma 3:0, je Nizozemska prišla do rezultata 11:5. Norveški vratarki Silje Solberg in Katrine Lunde v prvih 15 minutah nista zasutavili niti enega strela in vse je kazalo da so sanje po medalji končane. A Skandinavke se niso predale, Solbergova je do konca polčasa zbrala 6 obramb in ob polčasu sta bili ekipi izenačeni na 17.

Norveška reprezentanca ni pozabila s kakšno igro je prišla do izenačenja in prav tako tudi nadaljevala. Hitro so skočile na prednost štirih zadetkov in rezultata 25:21. V dvanajstih minutah so tako na ramenih Aunejeve, Herremove in Reistadove dosegle kar osem zadetkov. Do 48. minute je imela Henny Reistad že devet golov, a se Nizozemke niso dale. Vedno jim je le malo zmanjkalo do izenačenja in bile na koncu poražene z rezultatom 37:34, Norvežanke so poskrbele za zmago in za dejstvo, da bo letos okronan nov prvak.

Končni rezultat – Norveška : Nizozemska – 37:34 (17:17)

Komentarji