Nov izpad in suspenz za Talanta Dujshebaeva!

V marcu smo že poročali o konfliktu Talanta Dujshebaeva, ki je po poškodbi svojega mlajšega sina Daniela popolnoma izgubil živce in moral zapustiti klop Kielc. Ni pa trajalo dolgo, da se je španski trenerski maček znašel v središču pozornosti s svojimi reakcijami ob igrišču.


Ni trajalo dolgo, da nas je eden največjih igralcev in strokovnjakov v zgodovini rokometa Talant Dušebajev s svojim nešportnim vedenjem spomnil na temno plat svojega poklica.

Na prvenstveni tekmi Kielc proti Chrobry-ju je prišlo do incidenta, po tem ko je igralec Kielc Vladislav Kulesh v oko zadel nasprotnega vratarja Rafaela Staherja. Vratar je moral po strelu v obraz v bolnišnico. Trener Kielc Talant Dujshebaev je nato sprožil konflikt s trenerjem nasprotne ekipe Vitaliyem Natom, ki je poljskega igralca obtožil, da je vratarja namenoma zadel v glavo, po naročilu trenerja Dujshebaeva.

Agresivni Dujshebaev je nato sprožil besedni spor, ki je skoraj prerasel v fizičnega.

“To ni rokomet. Samo upamo lahko, da jo Rafael odnsese brez resnih posledic, trenutno pa ne vidi z levim očesom. Bil je namerno zadet v glavo in trdim, da je igralec to storil po ukazu svojega trenerja. Ne bom rekel nič več, to se mu bo vrnilo,” je z ostrimi besedami incident pokomentiral trener Chrobry-ja Vitaliy Nat.

Poljska rokometna zveza je odprla postopek zoper Talanta Dujshebaeva in se na koncu odločila, da bo španskega stratega zaradi izpada na tekmi kaznovala s prepovedjo vodenja ekipe Kielc na treh prvenstvenih tekmah, klub pa bo prejel tudi denarno kazen.

FOTO: facebook.com/kielcehandball

Komentarji