Nov krog, nov derbi za vrh lestvice Lige NLB

Ta konec tedna se bodo rokometaši v Ligi NLB podali na tekme 15. kroga. Tudi drugi krog v novem koledarskem letu prinaša derbi za vrh lestvice. Znova bodo v eni glavnih vlog rokometaši Trima Trebnjega, ki tokrat odhajajo na gostovanje v Šaleško dolino h Gorenju Velenju. Obračun se bo začel ob 18. uri.


Trebanjci se pred dvobojem nahajajo na vrhu prvenstvene lestvice in imajo pred Velenjčani dve točki prednosti. Edini poraz v tej sezoni so doživeli ravno proti črno-rumenim, ki so bili sredi septembra na Dolenjskem boljši s 24:22. Dvoboj bo mogoče v živo spremljati na prvem programu Sportkluba Slovenije ter na Facebook strani omenjene televizije.

Istočasno se bosta le streljaj stran merili ekipi Celja Pivovarne Laško in Sviša Ivančne Gorice, ki sta se na prvi medsebojni tekmi Dolenjskem razšli brez zmagovalca. Petek ob 19.30 prinaša še dvoboj moštev iz repa lestvice. Škofljica bo gostovala v Dobovi.

Naslednje tri tekme bodo na sporedu v soboto, vse se bodo začele ob 19. uri. Nasproti si bodo stali Urbanscape Loka in Koper, Slovenj Gradec in Jeruzalem Ormož ter Riko Ribnica in Ljubljana. Zadnja tekma 15. kroga bo zaradi nastopa novomeške Krke v evropskem tekmovanju na sporedu v sredo, 21. februarja. Slednja bo tedaj gostila LL Grosist Slovan.

Komentarji