Nov mejnik v slovenski izbrani vrsti

Na večni lestvici strelk za Slovenijo je do včeraj, s 686 zadetki, kraljevala Tanja Oder. Legendarno levo krilo, ki se poleg reprezentančnih nastopov lahko pohvali tudi z dvema naslovoma evropskih klubskih prvakov, je zamenjala desna zunanja Ana Gros.


Trenutna prva izbira na desnem zunanjem je v svoji karieri zaigrala za RK Olimpijo, RK Krim, madžarski Győr, nemški Thüringer, francoska Metz in Brest ter moskovski CSKA. Slovenska ostrostrelka je svoj prvi članski reprezentančni nastop zabeležila leta 2007. V svoji bogati športni karieri je osvojila skoraj vse, kar se osvojiti da. V  klubski karieri se je podpisala pod zmagovalke slovenskega prvenstva  in pokala, madžarskega prvenstva in pokala, nemškega prvenstva ter francoskega prvenstva in pokala. V letih 2012 in 2021 je bila finalistka Lige prvakinj. Leta 2016 in 2018 je bila najboljša strelka francoskega prvenstva. Skratka – seznam uspehov je izjemen. 

Ani želimo še veliko dobrih predstav tako za klubski, kot za reprezentančni dres. Predvsem pa tisto kar si vsak športnik najbolj želi – nadaljevanje brez poškodb. 

 

 

VEČNA LESTVICA STRELK ZA SLOVENIJO:

  1. Ana Gros 
  2. Tanja Oder (686 zadetkov)
  3. Simona Šturm (593 zadetkov)
  4. Anja Frešer (531 zadetkov)
Komentarji