Nova okrepitev Celjanov prihaja iz Portugalske

Iz portugalskega Sportinga se v RK Celje Pivovarna Laško seli 21-letni vratar Yassine Belkaeid.


Mladi Tunizijec je zadnji dve sezoni nastopal na Portugalskem, najprej za Vitorio FC, v zadnji sezoni pa za Sporting. Bil je član mladih reprezentanc Tunizije, kjer je večkrat opozoril nase, nastopal na dveh afriških prvenstvih, svetovnem prvenstvu U19 in v članski selekciji dvakrat na mediteranskih igrah. Nase je opozoril tudi v portugalskem prvenstvu in pokalu, kjer je s Sportingom obakrat dosegel drugo mesto, petkrat pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca tekme.

Yassine Belkaeid o prihodu v Celje:
”S to pogodbo so se zame uresničile sanje igrati v ligi prvakov z enim največjih rokometnih klubov na svetu. Zavedam se, da me čaka še veliko dela, a obljubim lahko veliko profesionalizma in zmagovalne miselnosti, s katero bomo s soigralci premagovali ovire. Tu nam bodo pomagali tudi izjemni navijači v Celju. Sem mlad rokometaš, ki se rad veliko nauči od soigralcev, rokomet pa igram z veliko veselja in prepričan sem, da je to pravi recept za uspeh. Veselim se že začetka in priprav, ki se že kmalu začno.”

Miroslav Benicky, direktor RK Celje Pivovarna Laško:
”Yassine je obetaven vratar in kljub temu, da gre za mladega rokometaša, redno nastopa za reprezentanco Tunizije. V Celje prihaja iz lizbonskega Sportinga, kjer je v prejšnji sezoni nabiral izkušnje v Evropski rokometni ligi in na zahtevnih ligaških tekmah proti Portu in Benfici. Ob Gaberšku in Bojiću bo dvignil konkurenco na vratarski poziciji, kar je vsekakor dobrodošlo v vsaki ekipi. Gre za zelo delovnega in energičnega rokometaša in verjamemo, da bo v ekipo prinesel nekaj novega ter okrepil borbeni duh.”

FOTO: RK Celje

Komentarji