Novinca v ligi odpirata 8. krog

Uvodni obračun 8. kroga Lige NLB bosta danes odigrala RD Herz Šmartno in RK Sviš Ivančna Gorica.


Tekma se bo začela ob 19.00 v športni dvorani Pungrt. Šmartno ima na svojem kontu le eno zmago, Sviš pa dve. Zato bo tekma za obe ekipi izjemno pomembna, če se hočeta povzpeti po lestvici navzgor.

Na drugi današnji tekmi, se bo Celje želelo obdržati na vrhu lestvice in ostati neporaženo, načrte pa jim bodo poskušali prekrižati rokometaši MRK Ljubljane. Tekma bo prav tako ob 19.00.

V soboto bodo na sporedu štiri tekme. Na obalo h Kopru prihajajo rokometaši Dobove. Dobova je na lestvici le točko pred Koprčani, zato se nam obeta zanimiva in napeta tekma.

V Ribnico prihajajo rokometaši RK Slovenj Gradec 2011. Ribnica si želi obdržati stik z vodilnimi, zato točk ne sme oddati. Korošci bi se z zmago približali gostiteljem na le točko. Obe tekmi bosta ob 19.00.

Ob 19.30 bosta tekmo odigrala RK Jeruzalem Ormož in RK Gorenje Velenje. Velenjčani so favoriti, Ormožani pa si želijo dobro formo iz EHF pokala prenesti tudi v domače prvenstvo.

Zadnja tekma 8. kroga bo ob 20.00, pomerila pa se bosta RD Urbanscape Loka in RK Maribor Branik. Mariborčani se želijo odlepiti z dna lestvice, Škofjeločani pa bi z zmago obdržali stik z vrhom.

Prenosi vseh tekem bodo na rokomet.tv.

Foto: FB RD Herz Šmartno

Komentarji