Oblak: “To je perspektiva za prihodnost, s temi dekleti se izplača delati”

Slovenska reprezentanca je predvsem po zaslugi slabe predstave v prvem polčasu klonila proti Angoli. Možnosti za napredovanje v četrtfinale še obstajajo, a so manjše.


Sebastjan Oblak, selektor slovenske ženske mladinske reprezentance:
“Vidi se, da je peklenski ritem tekem na tem svetovnem prvenstvu za naša dekleta resnično zahteven. Težko odigrajo toliko tekem v tako kratkem času na najvišji ravni. Tekmice si ogledamo na posnetkih, a ob tem bi potrebovali še vsaj dva treninga, da bi na igrišču lahko preizkusili vse dogovore. A če bi bilo temu tako, dvomim, da bi lahko sploh igrale. Dejstvo, da so se v drugem polčasu vrnile v igro po visokem zaostanku pomenil le velikanski značaj te ekipe. To je perspektiva za prihodnost, s temi dekleti se izplača delati. Od srca jim čestitam. Vsem je seveda žal za ta poraz, saj bi nam drugačen razplet na stežaj odprl vrata v četrtfinale. Toda potrebno je biti realen. Pred nami je še tekma s Češko, do katere se bomo skušali spočiti in na njej psihološko znova dvigniti. Borile so se, drugi polčas proti Angoli pa je nekaj, zaradi česar lahko dvorano Golovec vsi zapustimo dvignjenih glav.”

Tjaša Žener, slovenska mladinska reprezentantka:
“V tekmo smo se podale močno motivirane. Verjele smo, da lahko konkuriramo Angolkam, kar smo v drugem polčasu tudi pokazale. Na začetku tekme smo bile zelo nervozne. Igra v obrambi nam je nekako stekla, nikakor pa nismo uspele priti do uspešnih zaključkov v napadu. To nas je le še bolj potrlo. V nadaljevanju smo se nekako le uspele pobrati. Mislim, da so se angolske rokometašice naše globlje obrambe kar nekoliko ustrašile. Z njo smo jim namreč preprečile kar precej zadetkov. Morda bi morale tako igrati že prej. Proti Češki upamo na najboljše. Borile se bomo po najboljših močeh.”

Komentarji