Obrvan: “Zaslužili smo si, nihče nam ni podaril ničesar”

Kljub porazu na zadnji kvalifikacijski tekmi za EURO 2022 z Avstrijo v Gradcu 27:23 (15:11), se je reprezentanca Bosne in Hercegovine na evropsko prvenstvo 2022 na Madžarskem in Slovaškem uvrstila kot najboljša tretjeuvrščena ekipa.


“Zmaji” bodo na EP tekmovali drugič zapored. Med kvalifikacijami je mesto selektorja reprezentance zasedel Ivica Obrvan, ki je uspel doseči zadani cilj in Bosance popeljal na EURO. Odločilna je bila predvsem zmaga v 4. krogu kvalifikacij, ko so varovanci Ivice Obrvana v Bugujnem premagali Avstrijce.

“Čestital bi našim igralcem za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Nocoj je bilo zelo težko igrati, veliko je bilo govora o teoretičnem nastopu na EP. Kljub porazu smo se uvrstili med najboljše tretjeuvrščene ekipe in odhajamo na evropsko prvenstvo. Zadnje tekme nismo igrali na željeni ravni, kar se je poznalo tudi na rezultatih. Z reprezentanco sem nekoliko nezadovoljen, v napadu je bilo premalo zbranosti in idej. Zasluženo smo se uvrstili, tretjega mesta nam ni dala kombinacija rezultatov, ki so sovpadali, ampak smo ga dosegli sami. Dva poraza proti Nemčiji z minimalno razliko, zmaga proti Avstriji in to je bilo ključno za uvrstitev na EP,” je dejal Obrvan.

Komentarji