Ocvirk: “Gre za resen in organiziran klub”

Ta teden smo na našem portalu že poročali o novem prestopu slovenskega legionarja Gregorja Ocvirka. 22-letni slovenski reprezentant se iz švedskega Kristianstada seli nazaj na Balkan, kjer bo okrepil srbski klub RK Vojvodina.


Ocvirk je z mladinsko reprezentanco leta 2018 v Celju osvojil naslov evropskega prvaka, hkrati pa je bil proglašen za najboljšega igralca turnirja. V zadnjih dveh sezonah je igral na Švedskem pri Krstianstadu, na zadnji aprilski akciji pa je bil tudi član reprezentance pod vodstvom Ljubomirja Vranješa.

“Zelo sem vesel, da sem prišel v Vojvodino. Takoj je bilo videti, da gre za resen in organiziran klub. Konkurenca znotraj ekipe je močna. Trenerju se želim dokazati in pokazati ves svoj potencial ter ekipi pomagati do še boljših rezultatov,” je ob podpisu pogodbe s srbskim klubom dejal Gregor Ocvirk.

Predsednik Vojvodune Milan Đukić napoveduje napad na še boljše rezultate v sezoni 2021/2022:
“Naša primarna naloga in cilj je boriti se, da bi ohranili svojo letošnjo ekipo. Cilj je tudi, da rastemo kot ekipa z 2 ali 3 novinci, ki jih je izbral strokovni štab. Eden izmed teh novincev je Gregor Ocvirk, močna okrepitev, s katero bomo skušali loviti uvrstitev v skupjnsko fazo EHF Evropske lige in igrati še pomembnejšo vlogo v ligi SEHA. Seveda je cilj tudi napadanje vseh domačih lovorik,” je dejal Đukić.

Komentarji