Ocvirk: “Imamo nekaj smole s poškodbami”

Celjane nocoj čaka izjemno pomembno gostovanje pri ukrajinskemu Motor Zaporožju. Pred tekmo Lige prvakov pa se v celjskem taboru ubadajo s kar nekaj težavami, zaradi slabšega počutja posameznikov so v minulih dneh opravili kar nekaj testiranj, ki pa so z izjemo Marguča prejšnji teden, pri vseh ostalih pokazali negativen rezultat. Nekaj težav je tudi s poškodbami, zato je jasno, da v ekipi ne bo Poteka.


“Imamo nekaj smole. Marguča ni in Cokan, ki bi dobil priložnost, si je zvil gleženj in bomo videli koliko bo pripravljen za igro. Poteko se je vrnil po koroni, si močno želel igre, v tej želji pa se mu je obnovila poškodba, ki jo je že imel in gotovo ne bo igral, današnji pregled pa bo pokazal več in kako dolgo bo okrevanje trajalo. Leban je zbolel, a kot kaže gre na srečo le za sezonsko bolezen in ne korono, saj je bil njegov test negativen, enako kot pri vseh ostalih v ekipi, kar nas vseeno navdaja z optimizmom,” je z zdravstvenimi informacijami postregel trener Tomaž Ocvirk.

Navkljub vsem naštetim težavam, pa teh ne želi izpostavljati v pripravi na samo tekmo in tekmeca: “Motor ni tipična ekipa s področja bivše Sovjetske zveze. To je takoj vidno ob sami analizi, ne igrajo počasnega rokometa in na tekmi v Celju smo imeli velike težave z njihovim protinapadom, z njihovim izvajanjem hitrega centra in če se ne vračaš pravočasno, to kaznujejo. Igro vodita dva izkušena igralca in znata hitro najti vse ustrezne rešitve, če se kdo ne vrne pravočasno. Tu smo dobili zelo veliko zadetkov, nevarni pa so tudi v igri dva na dva s krožnim napadalcem. Predvsem Malasinskas je tu izjemen, izkorišča blokade in ima zelo neugodno preigravanje, na katerega smo opozarjali, a vseeno padali v tej igri. Tu je ključ, dobro zapirati krožnega napadalca, igrati čvrsto, se hitro vračati in pritiskati nanje. Biti moramo odločni, zunanji igralci si morajo upati in streljati več od daleč, predvsem pa igro s treninga, kjer delujemo zelo dobro, prenesti na igrišče, kar pa je seveda izziv, saj je tam pritisk večji. V vsakem primeru moramo igrati na zmago in razmišljati le o tem, kako izpolnjevati naloge, da pridemo do nje,” je zaključil Ocvirk.

Eden izmed tistih, ki je že prebolel koronavirus je vratar Miljan Vujović, ki se je na tekmi z Nantesom že vrnil v ekipo, a na igrišče še ni stopil, sedaj pa je pripravljen tudi na to: “Deset dni je že od tega kar sem se vrnil v trenažni proces. Počutim se dobro in tudi forma se vrača, tako da čakam prve uradne minute po koroni. Glede same tekme ni veliko filozofije. V Ukrajino gremo po zmago, za kar bo potrebno prikazati našo najboljšo igro. V tej sezoni nam je to uspelo le v Zagrebu, kjer pa smo dobili potrditev, da zmoremo. Imamo veliko rezerv tako v obrambi, kot tudi napadu. V prvi tekmi smo imeli največ težav na sredini, kjer sta napadala njihova najboljša igralca in mislim, da je to ključ do igre Zaporožja. Če nam uspe zaustaviti ta dva igralca, bo tudi učinek ostalih slabši in naše možnosti za zmago bodo večje. Gremo na zmago in verjamem, da se bomo tokrat mi veselili v njihovi dvorani, kot so se oni tukaj.”

FOTO: Gregor Katič

Komentarji