Ocvirk: “Nikoli nismo imeli težav z vzdušjem”

Celjani so v prejšnjem krogu elitne Lige prvakov dosegli drugo zgodovinsko zmago proti hrvaškemu prvaku RK PPD Zagreb. Nocoj celjske viteze zopet čaka pomembna naloga, ko bodo v 6. krogu Lige prvakov gostili ukrajinskega prvaka Motor Zaporožje.


V celjskem taboru se seveda zavedajo pomembnosti tega obračuna, na katerega so se pripravljali vse od tekme v Zagrebu, saj je tekma domačega prvenstva s Krko odpadla: “Vzdušje je po zmagi v Zagrebu seveda zelo dobro, čeprav tudi pred tem z njim nismo imeli težav, četudi smo doživeli nekaj visokih porazov. Vedeli smo namreč, da smo tudi na tistih tekmah prikazali nekaj dobrih elementov, sedaj pa jih povezali takrat, ko je bilo to najbolj pomembno. Tudi na tekmah domačega prvenstva smo lahko uigravali našo ekipo in pridobivali na samozavesti. Sedaj je pred nami nov nasprotnik, novo dokazovanje in želimo prikazati dobro predstavo, predvsem pa na igrišču pustiti vse, tako kot je bilo to v Zagrebu. To namreč pomeni, da smo takrat vsi na visokem nivoju, kar je pogoj za možnost uspeha,” je dejal trener Celjanov, Tomaž Ocvirk.

Ocvirk se zaveda, da je pred njim še težja preizkušnja, saj Motor velja za zelo dobro ekipo, ki pa je sedaj nekaj časa pavzirala, saj so imeli kar nekaj okužb s koronavirusom, a raje kot o njih, razmišlja o igri svoje ekipe: “Vsekakor je bolje, če je ekipa v tekmovalnem pogonu ves čas, vendar tudi sami preko vikenda nismo imeli tekme s Krko, ki je odpadla iz podobnega razloga. To so namreč tekme, ko lahko z rotiranjem vsem igralcem vzdržujemo formo. Bomo videli kako bo to vplivalo na njih. Od našega zadnjega obračuna so se nekoliko spremenili, a ogrodje ekipe je ostalo. Vsi dobivajo priložnost, igrajo tudi mladi, ki izkoriščajo priložnosti. Vse se vrti okoli srednjega igralca in krožnega napadalca, kjer izkoriščajo napake. Poleg tega so močni v zunanji liniji in radi poizkušajo s streli z razdalje. So kompletna ekipa, dobra krila in morali bomo biti zelo pozorni. Vendar mi smo pokazali, da smo sposobni, verjamem, da bomo to pokazali tudi v sredo. Zato se moramo predvsem posvečati svoji igri in iskanju ter aktiviranju naših rezerv.”

Tilen Kodrin je bil v kadru tudi pred dvema letoma, ko sta si ekipi stali nasproti, v Celju je dosegel 6, na gostovanju pa tri zadetke. Tilen pravi, da je tudi ta, podobno, kot tekma v Zagrebu, zanje najpomembnejša: “Po tekmi v Zagrebu smo se malce poveselili, a takoj na prvem treningu že zagrabili na polno. Naš fokus tako velja le sredini tekmi in delamo na tem, da ponovimo predstavo iz Zagreba in znova odigramo po najboljših močeh. Zaporožje je odlična ekipa, njihovo glavno orožje je srednji zunanji, ki je zelo izkušen in kvaliteten. Če pustiš malce prostora, žoga takoj konča pri krožnem igralcu. A tako je tudi pri ostalih, to je liga prvakov in vsi igralci so nevarni. Mi moramo predvsem delati na tem, da se držimo dogovorov, ti pa bodo dali rezultate na sami tekmi.”

Verjamem, da so vse težave za mano in vesel sem, da lahko ekipi pomagam po svojih najboljših močeh. Tako je poškodba pozabljena, s tem pa je veliko lažje ohranjati fokus na igrišču. Če si dlje časa odsoten, padeš iz ritma, morda se to sedaj malce dogaja Zaporožju. Vendar to niso naši problemi, mi moramo gledati na svojo igro, še izboljšati predstavo iz Zagreba in to so zadeve o katerih moramo mi razmišljati, ne pa se ukvarjati z nasprotnikom,” je pred izjemno pomembno tekmo za napredovanje v izločilne boje Lige prvakov povedal otrok Celja Gal Marguč.

 

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji