Ocvirk ponosen na fante, a jutri je nov dan

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na včerajšnji tekmi 10. kroga lige prvakov premagali Zagreb z 29:28 (14:12). Celjani so oplemenitili četrtkovo zmago iz Nantesa in se po drugem zmagoslavju nad Zagrebčani v tej sezoni zavihteli na šesto mesto v skupini B, ki jim prinaša izločilne tekme v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini.


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: “Čestitke Zagrebu za zelo korektno tekmo. Vedeli smo, da ta ne bo podobna zagrebški in da bo zelo težka. Naša obramba je bila v prvem polčasu na visoki ravni in v napadu smo zadevali vse kar smo morali. V drugem polčasu smo odlično začeli, zadevali, nato pa zgrešili veliko čistih priložnosti, njihov vratar pa je bil na zelo visoki ravni. Zagreb se je uspel približati, izenačil, a ponosen sem na fante, da so zdržali pritisk, odbili napad, na koncu pa smo tudi z malce več sreče dosegli to pomembno zmago,” je po svoji peti zaporedni zmagi nad Zagrebom kot trener Celja dejal Ocvirk.

Celjske rokometaše že jutri čaka nov preizkus v elitni Ligi prvakov, ko bodo v okviru 11. kroga skupine B gostili Veszprem.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji