Ocvirk: “Prepričani smo bili, da bo dovolj, da samo stopimo na igrišče”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v Novem mestu, v polfinalu Pokala Slovenije pomerili z ekipo Gorenje Velenje, kar so mnogi označili za finale pred finalom. Po izjemno slabem prvem polčasu, jim je v drugem zmanjkalo časa za popolni preobrat in zmage so se po dolgem času veselili igralci Velenja.


Po dolgi prevladi Celjanov na večnem derbiju so Velenjčani z odlično igro prišli na svoj račun. Razočaranja nad prikazano igro svojih varovancev po tekmi ni mogel skrivati trener Celjanov Tomaž Ocvirk: “Čestitke Velenjčanom za zasluženo zmago. Porazi so sestavni del športa in mi si danes nismo zaslužili zmage. Prvi polčas smo bili premalo odločni, premehki v igri, ko nas je nasprotnik povedel, smo razpadli, igrali vsak zase in nismo delovali kot ekipa. Ob polčasu smo se dogovorili, da naredimo vse, da se vrnemo, odigrali smo korektno, a razlika v prvem polčasu je bila previsoka, da bi lahko povsem obrnili rezultat. Ves teden smo opozarjali, da bo potrebno tekmo odigrati zavzeto, maksimalno, a izgleda, da smo bili prepričani, da bo dovolj, da samo stopimo na igrišče. Sedaj se moramo nekako umiriti in se v glavah pripraviti na jutrišnjo tekmo. Smo športniki in vsako tekmo moramo iti na zmago, ne nazadnje tudi tretje mesto nekaj šteje.”

Celjani bodo nocoj ob 14. uri odigrali tekmo za tretje mesto proti ekipi Sviša, ki je na včerajšnji tekmi klonil proti Krki.

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji