Ocvirk: “Razlika ni realna”

Serijski prvaki iz Celja so imeli v Ljubljani težko delo. Kot je pred tekmo povedal strateg pivovarjev Tomaž Ocvirk, Ljubljančani ne bodo ničesar podarili in napoved se je na tekmi uresničila. Celjani so tekmo z veliko truda dobili.


Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:
“Definitivno sem zadovoljen s predstavo v prvem polčasu, bili smo konkurenčni. V drugem polčasu so Celjani stisnili v obrambi, razbranil se je Ivić. Imeli smo težave z doseganjem zadetkov kar so Celjani izkoristili. Rezultat je realen, čestitam gostom za zmago. Mi čakamo na spomladanski del, v katerem upam, da bomo točkovno bolj uspešni.”

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
“Glede na to, da smo imeli v sredo težko tekmo, smo tudi tokrat pričakovali nekaj podobnega. Vedeli smo, da je LL Grosist Slovan resno namučil ekipi Gorenja Velenja in Trima Trebnjega. Nismo smeli gledati tistega prvega srečanja, ki smo ga v prvem krogu visoko dobili. V tekmo nismo šli tako kot smo si želeli. Bili smo premalo gibljivi v obrambi, mislili smo da bo rezultat prišel sam od sebe. V prvem polčasu smo se resno namučili. Imeli smo kar precej težav z realizacijo. V nadaljevanju smo strnili vrste, igrali bolj pametno v obrambi, se več pogovarjali, čeprav smo imeli na začetku kar nekaj težav z realizacijo v napadu. Na koncu smo imeli več moči, ki jo je Slovanu zmanjkalo. Razlika sicer ni realna. Glede na to, da se bližajo prazniki, je kar težko igrati do konca tako zbrano.”

Ljubljančane po današnji tekmi čaka božični premor. Celjane pa že v sredo naslednji nov velik izziv. V Ligi prvakov bodo gostili tradicionalne tekmece iz Zagreba.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji