Ocvirk si želi maksimalnega pristopa

V 8. krogu EHF Lige prvakov bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško gostili ekipo, ki se je v zadnjih sezonah povzpela v vrh francoskega rokometa, svoj pečat pa že pustila tudi v Evropi. HBC Nantes je bil namreč v sezoni 2017/18 finalist lige prvakov, ko je v polfinalu premagal Pariz, v finalu pa izgubil z Montpellierjem.


“Prejšnji teden nismo odigrali tekme v Franciji, ko bi manjkala Vujović in Mazej. Prvi se je sedaj vrnil, Mazej še ni pripravljen za igro, na novo pa je okužen Vid Poteko, ki se nam bo v obrambi močno poznal. To nas je malce prizadelo in vplivalo na pripravo, saj smo upali, da bomo lahko tekmo odigrali v polni zasedbi, saj že prejšnje z Ukrajinci nismo. Vendar situacija je kakršna je in to je potrebno sprejeti ter se pripravljati v skladu z njo,” je o pripravi na tekmi proti Nantesu povedal Tomaž Ocvirk.

“Pri Nantesu bo gotovo sistem igre ostal enak, ne glede na manjkajoče igralce. Majhna neznanka je tako predvsem desni zunanji, ki sicer zaradi mladosti ne igra veliko. Morda bodo tu kaj prilagajali, je pa ta ekipa veliko časa skupaj, so zmes izkušenih in mladih igralcev. So zelo dobra ekipa, ki pa v tej sezoni ni odigrala kar nekaj tekem, zadnje okužbe pa so jih prisilile v malce prilagojen trening. To moramo izkoristiti, predvsem pa igrati našo igro, maksimalno v obrambi, agresivno, saj so dobri z vseh položajev. Tako, da polna koncentracija in hitri prehodi v napad, da ustvarjamo pritisk nanje, še enkrat pa predvsem maksimalni pristop vseh nas,” je zaključil celjski trener.

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji