Ocvirk: “V drugem polčasu nerazumljiv padec”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes začeli svojo 26. sezono v elitni EHF Ligi prvakov. V 1. krogu so doma gostili danski Aalborg, ki je tudi tokrat odnesel celoten plen in izkoristil težave s poškodbami v domačem taboru, kar je izpostavil tudi trener gostov. Celjani v drugem krogu gostujejo v Barceloni.


“Čestitke Aalborgu, ki je zasluženo prišel do zmage. Moram reči, da sem zadovoljen s prvim polčasom, igrali smo zelo dobro, bili smo agilni, veliko smo se gibali in iskali priložnosti, na drugi strani pa v obrambi igrali trdo, moško, s čimer smo dobili priložnosti za nekaj lahkih zadetkov. V drugem polčasu pa smo nerazumljivo padli v napadu, preveč je bilo statične igre, žoga ni tekla in Aalborg je to izkoristil, nato pa nam z igro sedmih proti šestim ni več dovolil, da se vrnemo v igro,” je po prvem porazu v novi sezoni Lige prvakov povedal trener Celja Tomaž Ocvirk.

Na včerajšnji tekmi je dobro predstavo prikazal 19-letni Tadej Kljun, ki se je izkazal s šestimi zadetki: “V prvem polčasu smo zelo dobro igrali tako v napadu, kot tudi v obrambi. Postavili smo se tako, kot smo se dogovorili. V drugem polčasu pa smo igrali v napadu preveč počasi, delali napake, slabo zaključevali in Aalborg je to kaznoval z lahkimi zadetki, to pa je odločilo tekmo.”

RK Celje Pivovarna Laško : Aalborg Handbold 29:31 (16:15)

Foto: Gregor Katič

Komentarji