Ocvirk: “Verjamem v svojo ekipo”

Nocoj se nadaljuje ena najdaljših tradicij dvobojev dveh klubov v ligi prvakov. Celjani, ki so v teh obračunih lani prvič slavili na gostovanju, bodo igrali v Zagrebu, kjer bodo poizkušali ponoviti lanski uspeh.


“Verjamem v mojo ekipo in prepričan sem, da lahko zmaga v Zagrebu, a le pod pogojem, da odigra po svojih najboljših močeh. Čaka nas težka tekma, odločale bodo malenkosti, zbranost, dnevna forma. Igralci iz Zagreba premorejo individualno kvaliteto, od naše zadnje tekme so se okrepili predvsem na zunanjih položajih, kjer imajo zelo dobre strelce z razdalje. Že lani so dobro sodelovali s krožnim napadalcem, krila pa so hitra in priložnosti iščejo tudi iz malih kotov,”  je pred večnim derbijem proti rivalu iz Zagreba povedal Tomaž Ocvirk.

“Obe ekipi sta slabo začeli letošnje tekmovanje in doživeli visoke poraze, zavoljo tega tudi težko ocenjujem trenutno pripravljenost celjske in zagrebške ekipe. Naša prednost je domače prvenstvo, kjer dobimo malce več ritma, morda tudi samozavesti, na drugi strani pa je prednost Zagreba, da igra doma. Pričakujem trdo in težko tekmo z zelo agresivno obrambo, na kateri bodo odločale malenkosti. Igrati moramo zbrano v napadu, brez nepotrebnih napak, kar je lahko ključ do zmage,” je dejal Šarac.

Njegov kolega Žiga Mlakar je sezono pričel v zagrebških vrstah, nato pa septembra prestopil v Celje. “O dvobojih med Zagrebom in Celjem ne gre izgubljati veliko besed. Že od nekdaj je to ‘balkanski el classico’. Z naše strani motivacije gotovo ne bo manjkalo, poznamo nasprotnika, videli smo kar nekaj tekem, gre pa tudi za neposrednega tekmeca za napredovanje. Gremo na zmago,” je pred tekmo v hrvaški prestolnici optimistično dejal Mlakar.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji