Ocvirk: “Zadovoljen sem z borbo, a…”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v četrtem krogu evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti madžarskemu Veszpremu s 24:39 (11:18). Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v sredo, 21. oktobra, gostovala v Zagrebu.


Celjska zasedba je doživela četrti poraz na največji mednarodni sceni. Po danskem Aalborgu, španski Barceloni in nemškem Kielu ji je rokometno mero pred 4000 gledalci vzela še tradicionalna tekmica iz Veszprema, ki je slovenski zasedbi v petnajstem medsebojnem obračunu prizadejala že trinajsti poraz.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: “Čestitke Veszpremu za zasluženo zmago. Čeprav smo izgubili za 15 zadetkov, sem zadovoljen z borbenostjo, energijo in predstavo mojih fantov, predvsem v obrambi. Ni se lahko boriti proti takšni ekipi, takšnim zvezdnikom. Nisem pa zadovoljen z našo igro v napadu, znova smo naredili preveč napak, mislim, da kar 19 in domači so praktično vsako spremenili v zadetek. To se nam je dogajalo že na prejšnjih tekmah in vsekakor je to element, ki ga moramo popraviti, če želimo na naslednjih tekmah doseči ugoden rezultat. V napadu moramo vsekakor zaigrati bolj samozavestno.”

Gal Marguč, igralec Celja Pivovarne Laško: “Tudi sam moram čestitati Veszpremu za zmago. Strinjam se s trenerjem, sploh v obrambi smo danes pokazali borbeno in dobro predstavo. A Veszprem je le pokazal zakaj je eden izmed favoritov v ligi prvakov. Kaznovali so vsako našo napako storjeno v napadu in to je prineslo veliko razliko na koncu.”

Foto: Telekom Veszprém – Dávid Vörö

Komentarji