Odhod dobovske konjenice

Po ne ravno obetavnem začetku državnega prvenstva je bila Dobova na repu lestvice 1. NLB državne lige. V rednem delu so Dobovčani zabeležili le 4 zmage, 3 neodločene izide in kar 12 porazov. V končnico za obstanek je ekipa MRD Dobova vstopila na 10. mestu, torej mestu, ki je še vedno zagotavljalo obstanek v Ligi. Imeli so 11 točk in za Mariborčani zaostajali kar za 7 točk. Prednost pred zasledujočima Slovanom in Šmartnem pa je bila le 2 točki.


V drugem delu državnega tekmovanja pa se je zgodil preporod. Igra, katero so domači navijači čakali celotno sezono. Od 10 odigranih tekem so jih Dobovčani zmagali kar 8 in ponovno obstali v najmočnejši državni ligi. Kdo pa bo ekipo sestavljal prihodnjo sezono? V dobovskih vrstah nas čaka pestra sprememba.

Najodmevnejši prestop trenutno je odhod Adama Seferovića oziroma T-rexa kot so ga klicali soigralci. Hrvaški levi zunanji, ki je v Dobovi odigral 3 sezone se je odločil za prestop v RK Trimo Trebnje. O odhodu je povedal:

 

Adam Seferović: »Za prestop sem se odločil zato, ker mi je RK Trimo Trebnje ponudilo ponudbo, ki se je ne zavrača. Žal mi je, da zapuščam Dobovo, ker sem spoznal veliko novih ljudi ki so me odlično sprejeli. Ampak, moram gledati na svojo kariero, ker od tega živim. V Dobovi sem preživel 3 leta in povem lahko samo pozitivne stvari. Čas je minil neizmerno hitro. Z vsemi sem ostal v dobrih odnosim in mogoče se kakšno leto še vrnem v Dobovo.«

Na mestu levega zunanjega pa odhaja tudi Ormožan Denis Hrupič, kar pomeni da bodo Dobovčani potrebovali predvsem okrepitve na levi strani. Od ekipe se poslavlja tudi 17-letni Nik Rantah, ki odhaja v sosednje RK Krško. Iz Dobove odhajata tudi prvi krožni napadalec Dominik Smojver – Smoki in desno krilo Mario Mustapić. V zraku pa je tudi vprašanje kje bo naslednjo sezono branil dolgoletni domači vratar Jure Blaževič za katerega naj bi se zanimala RK Krško in švedska Karlskrona, kjer je Jure prejšnji teden preživel nekaj dni in z ekipo opravil nekaj treningov. Za 23-letnega vratarja, dobovskega Omeyerja, kot mu pravijo domači navijači, bi bil odhod v Skandinavijo velika odskočna deska za njegovo kariero.

 

Kakšne okrepitve pa bo Dobova pripeljala pa trenutno še ni jasno.

 

Pripravila: Larisa Vogrinc
FOTO: MRD Dobova

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja