Odigrana polovica pokalnih tekem

Včeraj so bile na sporedu še preostale tekme polovice 1/16 pokala Slovenije.


Na prvi včerajšnji tekmi pokala Slovenije sta se pomerila RK Kronos in RK Frankstahl Radovljica. Obračun so bolje začeli gostje iz Radovljice, skozi celotni prvi polčas so povečevali prednost in na odmor so odšli s prednostjo 7 zadetkov (18:25). V drugem polčasu so se domači prebudili, zaigrali bolje in v 50. minuti so se približali na le 4 gole zaostanka. Radovljičani so prednost uspešno obdržali do konca, saj domačim bližje kot na 3 gole razlike ni uspelo priti. Najbolj sta se izkazala Arijan Kovačevič pri Kronosu in Jan Debelak, oba sta dosegla 15 zadetkov.

Na drugi tekmi sta se pomerila RD Alples Železniki in RK Dobova. Prvoligašem so se domačini dobro upirali do rezultata 6:6, nato pa so rokometaši Dobove stvari vzeli v svoje roke in do polčasa prišli do razlike 8 zadetkov (9:17). Tudi v drugem polčasu niso popuščali, prednost so do konca samo še povečali in zmagali s 23:35. Pri Dobovi je 6 golov dosegel Nik Rantah, za domače pa je Jernej Štremfelj dosegel 11 golov.

Tudi Celje Pivovarna Laško ni imela težav s klubom iz Nove Gorice. Domači niso na tekmi nikoli vodili. Celje je že do polčasa doseglo 20 zadetkov, Nova Gorica pa 12. Tudi v drugih 30. minutah je bila slika enaka, domači so zmogli dodati 9 golov, Celje pa 19, za končnih 21:39. Tim Cokan je za Grofe dosegel 9 zadetkov, 7 jih je dodal Tilen Strmljan. Za novogoričane jih je 9 dosegel Domen Pelicon.

Tudi na tekmi v Kozini je bil zmagovalec dvoboja odločen že po prvem polčasu, ki so ga domačini proti RD Moškanjci-Gorišnica dobili s 16:9. Ob koncu tekme je bila razlika še za gol višja, bilo je 29:21. Za RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina je Jaka Ahlin dosegel 9 zadetkov, 8 jih je dodal Žan Nadarevič. Pri poražencih jih je Nejc Šandor dosegel 5, Žan Omerzec, Urban Tement in Žiga Zupančič pa po 3.

Najbolj je bilo zanimivo na tekmi med RK Drava Ptuj in RD Rudar. Skozi celotni prvi polčas sta bili ekipi izenačeni, najvišje vodstvo je bilo le za gol. Na polčasa je odšla ekipa Ptuja z golom prednosti (18:17). Tudi drugi polčas je bil zelo izenačen, najvišjo prednost si je Ptuj priigral v 40. minuti, ko so povedli za 4. Rudar se je nekajkrat nevarno približal na le gol zaostanka, a je zmaga ostala doma. Pri Ptujčanih sta se Matjaž Bezjak in Tjan Vasić Kranjec izkazala z 11 oz 10 zadetki. Za Rudar jih je Marin Deković dosegel 10.

Foto: FB 

Komentarji