Odlična predstava Celjanov pred domačimi navijači!

Celjski rokometaši so danes v dvorani Zlatorog  na prvi domači tekmi v Ligi prvakov gostili ekipo nemškega Kiela. Svojo odlično pripravljenost so pokazali že proti danski ekipi Aalborga, danes pa to le še potrdili. 


To da so Celjani odlično pripravljeni so danes ponovno dokazali v dvorani Zlatorog. Po izenačenem uvodu so pobudo hitro prevzeli rokometaši Kiela, ki so si v 13. minuti priigrali prvo najvišje vodstvo na tekmi (4:8). Po minuti odmora je kmalu za tem segel strateg Celja, kar je očitno pomagalo, saj so Celjani odlično odigrali ter z odlično razpoloženim Gaberškom v 21. minuti prišli do prvega vodstva na tekmi (11:10). Nadaljevali so z odlično igro ter 4. minute pred koncem prvega polčasa vodili že za štiri zadetke (15:11). Polčas je bil nato končan z rezultatom 17:14 v korist Celjanov. Skozi prvi polčas smo bili priča odlični igri ter odlično razpoloženemu vratarju Galu Gaberšku, ki je do prvega polčasa zbral že deset obramb. 

V drugi polčas so s tremi zaporednimi zadetki bolje otvorili Celjani, ki so v 32. minuti vodili že s šestimi zadetki prednosti (20:14). Celjani so v 32. minuti ostali brez Žabića, saj je zaradi grobe igre v 32. minuti prejel rdeč karton. Nemški prvaki so se celjskim rokometašem želeli približati, a Celjani niso popuščali. Največ so se jim uspeli približati na tri zadetke. Z zadetkom Aleksa Vlaha v 55. minuti so celjski rokometaši vodili že za pet zadetkov, kar je bilo prepozno za preobrat. Tekma se je končala z rezultatom 38:36. 

Pri domači zasedbi je bil najboljši strelec Aleks Vlah z 10 zadetki, s 5 sta mu sledila Ivanković in Cokan. Pri Kielu je bil najboljši strelec Patrick Wiencek. Odlično razpoložen je bil tudi Gal Gaberšek, ki je zbral 13 obramb, za nemško zasedbo pa je šest obramb zbral Tomas Mrkva.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : THW KIEL 38:36(17:14)
Vlah 10, Ivanković in Cokan 5; Wiencek 10, Reikind in M.L.Jacobsen 6

 

 

Komentarji