Odpoved za odpovedjo v nemški reprezentanci, SP v Egiptu pod vprašajem?

Kot kaže se vsi ne veselijo svetovnega prvenstva, ki bo potekal od 14.-31. januarja v Egiptu. Prvenstvo bo zaradi ukrepov v zvezi s koronavirusom potekalo nekoliko drugače, saj se Egipt kot večina drugih držav spopada s hudimi posledicami virusa.


Na prvenstvu, ki se bo začel v sredini januarja, se je uvrstila tudi slovenska reprezentanca, ki bo v skupini H igrala z Rusijo, Korejo in Belorusijo. Zagotovo pa se začetka SP v Egiptu ne veselijo v vseh reprezentancah. V nemški reprezentanci so nekateri nosilci odpovedali nastopanje na SP prav zaradi situacije s koronavirusom.

Selektorja Nemcev Alfreda Gislasona je prejšnji teden šokirala odpoved Patricka Wiencka (Kiel), sledila pa je odpoved njegovih soigralcev Steffena Weinholda ij Hendrika Pekelerja. Trojici se je pridružil še Finn Lemke (Melsungen), omenjenih igralcev pa zagotovo ne bomo videli v Egiptu.

“Če gledamo skozi oči športa, so njihove odpovedi boleče in predstavljajo razlog za veliko skrb. Svoje razloge so mi povedali neposredno in jih razumem,” je priznal Gislason, ki je tako ostal brez levjega deleža obrambe.

Nemški reprezentantje so izrazili in izpostavili odgovorno ravnanje in skrb za svoje družine: “Razvoj epidemije koronavirusa in nove zaostritve ukrepov me skrbijo kot očeta. Ne morem brezskrbno pustiti doma soproge in otrok v takšnih razmerah, in sicer več kot štiri tedne,” je priznal Pekeler, potem ko je nemška vlada napovedala ostrejši boj s pandemijo ter zaprla številna podjetja in šole ter drastično poostrila nadzor nad zbiranjem večih oseb.

Nemčija je na svetovnem prvenstvu v skupini z Madžarsko, Urugvajem in Zelenoortskimi otoki, v preteklem obdobju pa je Rokometna zveza dobila več pobud, naj sploh ne odide v Egipt, potem ko so se štirje reprezentanti vrnili z zbora pozitivni na covid-19.

Vir: DELO

Komentarji