Olimpijski MVP začasna rešitev Flensburga?

Član rokometne Bundeslige SG Flensburg-Handewitt ima trenutno velike težave s poškodbami, sploh na položaju desnega ‘beka’. Tako Magnus Röd kot Franz Semper imata težave z natrgano mišico in ne moreta igrati. Ena izmed ‘začasnih’ rešitev oz. možnosti je po mnenju trenerja Maika Machulle tudi danski talent Mathias Gidsel, ki je z Dansko na minulih Olimpijskih igrah v Tokiu osvojil srebrno medaljo in si prislužil naziv MVP turnirja. Zagata je le to, da je 22-letni rokometni specialist tik pred tem, da obleče dres Berlinskega Füchsa.


“Pomislili smo že na mnogo scenarijev in Mathias je seveda eden izmed njih. Toda nismo v položaju, kjer lahko karkoli zahtevamo. Odvisni smo od podpore vseh, ki bodo vpleteni…,« je za portal Sky dejal Machulla. Kratkoročni transfer Gidsla v Flensburg ni le kočljiv zaradi dejstva, da je danski mladenič tik pred selitvijo k ligaškemu rivalu, ampak je med drugim še vedno vezan na pogodbo z domačim GOG  Håndboldom.

»Poleg tega je tudi Franz Semper na dobri poti h okrevanju. Obdobja trenutnih poškodb niso tako kritična. Na kratki rok moramo sprva poskrbeti, da s trenutno zasedbo ne pademo po lestvici navzdol, urnik, ki nas čaka, ni ravno lahek. Toda z njim se bomo spoprijeli, medtem ko bomo spremljali kaj je mogoče na trgu. Špekuliranje o imenih je pravzaprav neprofesionalno in nam ne pomaga,« je še dodal prvi strateg Flensburga.  

Komentarji